Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Prioritate pentru viaţă! Investigații ecografice gratuite pentru locuitorii Sectorului 1

Publicat: 27.06.2011
           Persoanele cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiază de investigații ecografice gratuite la Complexul Multifuncțional "Caraiman", primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul locuitorilor aflați în nevoie.

          În fiecare zi de marți, miercuri şi joi, persoanele cu venituri reduse care nu îşi pot permite un consult medical de calitate au posibilitatea de a beneficia de investigații ecografice gratuite la sediul Complexului din str. Caraiman nr. 33A, Sector 1.

          Serviciile medicale oferite de specialiștii Centrului sunt variate: ecografie abdominală, ecografie pelvină, ecografie tiroidiană și ecografie mamară.

           „Complexul Medical „Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

           De consultațiile oftalmologice gratuite pot beneficia numai cetățenii cu domiciliul legal în Sectorul 1: persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane instituționalizate, copii şi tineri până la 26 de ani provenind din familii cu risc crescut de marginalizare socială, beneficiari de ajutor social, șomeri, alte cazuri sociale aflate în evidenţa serviciilor de specialitate.

           Pentru a beneficia de aceste servicii și de întregul pachet de servicii medicale este necesară întocmirea unui dosar alcătuit din următoarele documente: copie după actul de identitate, copie după certificatul de handicap, copie după talonul de pensie/şomaj, adeverinţă de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 care atestă calitatea de beneficiar de venit minim garantat/persoană instituționalizată, adeverinţă de elev/student pe anul în curs, declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că persoana nu realizează venituri.

             Pentru informații suplimentare şi programări, persoanele interesate pot suna la nr. de tel: 021/224.40.73/ 021/224.40.28 sau se pot prezenta la sediul Centrului, în fiecare zi de luni până vineri între orele 08.00-19.00.

            Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei etc.

            Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional „Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut