Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Prioritate pentru viaţă! Peste 500 de bucureșteni și-au făcut investigații medicale gratuite pe străzile Sectorului 1

Publicat: 28.06.2010
          Peste 500 de bucureșteni și-au testat gratuit glicemia, tensiunea arterială, pulsul și nivelul de oxigenare a sângelui pe străzile Sectorului 1 în cadrul campaniei "Pentru sănătatea noastră", inițiată de Complexul Multifuncțional „Caraiman".
           Dintre persoanele care au apelat la serviciile ambulanței sociale pusă la dispoziția locuitorilor Sectorului 1 de administrația locală, peste 100 au fost identificate cu probleme de sănătate: 53 aveau glicemia peste limita normală, iar 55 de persoane au fost identificate cu hipertensiune arterială.

Specialiștii Complexului "Caraiman" au fost alături de cetățenii Sectorului 1 timp de trei săptămâni,  în diferite locații, furnizând gratuit acestora servicii medicale de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale.

Scopul acțiunii a fost acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale, în condițiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituțiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate.

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional „Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

„Complexul Medical „Caraiman" face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut