Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

“Prioritate pentru viață!” Sectorul 1: S-au finalizat lucrările la clădirea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa de Sud-Est

Publicat: 07.06.2013

Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările la clădirea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa de Sud- Est.
Situată în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", clinica va deveni un veritabil centru de excelenţă în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Lucrările la construirea clădirii au demarat în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, valoarea totală a investiţiei asigurată în totalitate din bugetul Primăriei Sectorului 1 ridicându-se la aproximativ 15, 2 milioane de euro.
Odată cu terminarea lucrărilor la clădire, a fost finalizată  prima etapă  a investiţiei, urmând ca în perioada următoare clinica să fie dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Dotarea cu aparatură a clinicii va fi finanţată în parte de Ministerul Sănătăţii, în parte de Primăria Sectorului 1.
Estimăm că această clinică va deveni funcţională la sfârşitul anului 2013, începutul anului 2014.
În prezent, două echipe a câte patru medici se pregătesc în chirurgie cardiovasculară pediatrică în spitale din Belgia şi Israel. O echipă de specialişti din aceste spitale va veni şi va lucra cu echipa de medici din România în momentul în care clinica va deveni funcţională.

"Investiţiile în sănătatea copiilor noştri sunt o prioritate a administraţiei pe care o conduc. Construirea unei clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică devenise o urgenţă în condiţiile în care, potrivit unei statistici a Ministerului Sănătăţii, în Bucureşti doar unul din trei copii cu boli cardiovasculare beneficiază anual de intervențiile și tratamentul adecvat într-o clinică de specialitate. Sper ca Ministerul Sănătăţii să găsească fonduri pentru dotarea clinicii cu aparatură, pentru ca în cel mai scurt timp copiii care se confruntă cu probleme cardiace să beneficieze de asistenţă medicală la cel mai înalt nivel", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Noua clinică va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii începând cu vârsta de nou născut. Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 85 de paturi (saloane și secţiile de A.T.I.), dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă și laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă – sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei A.T.I. adiacente, iar  etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia A.T.I.

La subsolul clădirii – dispus pe două niveluri – vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori cât și pentru personalul medical), precum și spațiile tehnice necesare bunei funcționări a clinicii.

Informații de Background:
Primăria Sectorului 1 a derulat, începând cu anul 2004, programul de investiții "Prioritate pentru viață!" – un amplu program de extindere, modernizare și reabilitare a celor opt spitale pe care le-a avut în administrare, precum și de refuncționalizare a dispensarelor și centrelor medicale.
În cele opt spitale au fost derulate investiții pentru:
• Consolidarea, modernizarea și refuncționalizarea clădirilor existente;
• Construirea de noi clădiri și extinderea altora deja existente pentru diversificarea activităților medicale;
• Reabilitarea instalațiilor și echipamentelor în vederea asigurării cu utilități (energie electrică și termică, apă și canalizare) la nivelul și capacitatea actuală a fiecărui spital ținând cont, totodată, și de perspectivele de dezvoltare ulterioară;
• Reabilitarea spațiilor destinate activităților medicale în vederea obținerii unor fluxuri medicale optime și dotarea lor cu instalații specifice pentru fluidele medicale.

În anul 2010, Primăria Sectorului 1 a predat Primăriei Municipiului București spitalele "Sfânta Maria", "Filantropia", "Carol Davila" și Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu" – unități medicale care au fost consolidate și modernizate.

În prezent, Primăria Sectorului 1 are în administrare spitalele "Grigore Alexandrescu", "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.

Investiții finalizate:

1. Spitalul Clinic "Sfânta Maria"
• s-au făcut investiții de anvergură pentru îmbunătățirea stării tehnice a clădirii, pentru consolidarea, modernizarea și reamenajarea acestei unități spitalicești. Investițiile, demarate în 2006 și finalizate în anul 2009, au presupus și amenajarea unei unități de primire urgențe, dotată cu rampă de acces pentru autosalvări.

2. Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri
• pentru siguranţa pacienţilor şi a actului medical, spitalul a fost consolidat, fiind adus la coeficientul corespunzător de asigurare seismică şi a fost dotat cu echipamente medicale şi instalaţii pentru utilităţi de ultimă generaţie. Investiţiile, finalizate în februarie 2009, au transformat această unitate medicală în cea mai modernă clinică de profil din România.

3. Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila"
• în baza programului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităților naturale, au fost executate lucrări de investiții ce au avut ca scop consolidarea și refuncționalizarea clădirii centrale a spitalului;
• Secția de Hemodializă a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. "Carol Davila" funcționează într-o clădire nouă care a fost inaugurată în luna iulie 2009, devenind una dintre cele mai importante unități medicale de profil din România.

4. Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Filantropia"
• lucrările de consolidare și modernizare la Pavilioanele B şi C şi mansardarea maternităţii din cadrul aceluiaşi spital au fost începute în anul 2006 și finalizate în 2008. De asemenea, au fost finalizate lucrările de consolidare și reamenajare la clădirea Ambulatoriu;

5. Spitalul Clinic de Urgență "Floreasca"
• au fost executate lucrări de consolidare şi reamenajare a corpului A;
• construirea Clinicii de Chirurgie Plastică la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca – inaugurată în luna martie 2010, noua unitate este una dintre cele mai moderne secții de profil din țară, fiind dotată cu instalaţii de producere şi distribuţie fluide medicale, instalaţii de climatizare-ventilaţie şi securitate la incendii. De asemenea, a fost amenajată şi modernizată și Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă;

6. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu"
• au fost executate lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire G;
• construirea Clinicii de Arsuri Pediatrice de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu;

7. Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – la corpul de clădire B s-au executat, în perioada 2007-2009, lucrări de consolidare, refuncționalizare și restaurare.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut