Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Prioritate pentru viaţă! „Spital” la domiciliu pentru vârstnicii din Sectorul 1

Publicat: 14.06.2010
         Pensionarii cu venituri reduse din Sectorul 1, cu probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
            Medicii Complexului Multifuncțional "Caraiman" au efectuat peste 10.000 de vizite la domiciliul acestei categorii defavorizate, oferind tratament și consultaţii oftalmologice, ecografice, stomatologice, medicină de familie, psihiatrie, planificare familială, ambulanță socială, îngrijire socio-medicală la domiciliu și recuperare persoanelor fără venituri, persoanelor cu venituri reduse, persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap.

"Peste jumătate dintre beneficiarii serviciilor de asistență medicală la domiciliu au în specialiștii instituției noastre unicul sprijin, neavând alte rude apropiate care să le ofere ajutorul necesar" a declarat directorul Complexului "Caraiman", Angelica Juracopschi.

De la începutul anului, peste 5.000 de persoane cu venituri reduse din Sectorul 1 au beneficiat de servicii medicale și sociale gratuite efectuate de specialiștii din cadrul Complexului Multifuncțional "Caraiman".

Mai mult, peste 600 de adolescente și femei cu venituri reduse, care nu au o cultură medicală dezvoltată, au beneficiat de servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în contextul în care cancerul de col uterin este a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar și cel de sân.

Prin cele două cabinete de ginecologie-citologie și planificare familială au fost efectuate aproximativ 1.000 de consultații, dintre care 563 vizite pentru consiliere pe probleme de planificare familială și acordare de contraceptive gratuite și 433 de consultații ginecologice și monitorizări de sarcină. La acestea se adaugă analizele medicale efectuate: 766 teste Babeș Papa Nicolau, 780 de investigații și examene citohormonale.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate.

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul „Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

„Complexul Medical „Caraiman" face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut