Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Prioritate pentru Viaţă! Testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale în Parcul Bazilescu

Publicat: 26.09.2013

Bucureştenii care doresc să-şi verifice starea de sănătate îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială în  Parcul Bazilescu din Sectorul 1 al Capitalei.

Specialiştii din cadrul "Complexului Multifuncţional Caraiman" vor amplasa un cort in Parcul Bazilescu şi vor realiza gratuit aceste analize sâmbătă 28 septembrie şi duminică 29 septembrie între orele 10:00  şi 18:00.

Totodată, tot în Parcul Bazilescu, în aceeaşi perioadă şi în aceeaşi locaţie, locuitorii Capitalei pot primi informaţii cu privire la la metodele contraceptive şi importanţa utilizării lor în cadrul unei campanii de informare organizate de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman.

Campania de testare gratuită a tensiunii arteriale şi a glicemiei este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, marcată anual în data de 29 septembrie. Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale în condiţiile în care hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane atât la nivel mondial cât şi în România.

Totodată, acest demers îşi mai propune să evalueze starea de sănătate a populaţiei prin testarea gratuită a tensiunii arteriale şi glicemiei precum şi promovarea unui stil de viaţa sănătos.

Specialiştii în medicină estimează că, din cauza stilului de viaţă sedentar şi a alimentaţiei bogat calorice, numărul cazurilor de diabet şi a bolilor cardio-vasculare va creşte îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare şi o creştere a gradului de conştientizare faţă de riscurile acestor boli.

Campania de informare cu privire la contracepţie este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Contracepţiei care este marcată în fiecare an, începând cu 2007, în data de 26 septembrie.

Ea reprezintă o mişcare pe plan internaţional având drept scop îmbunătăţirea stării de sănătate reproductivă a populaţiei, în special a adolescenţilor şi tinerilor, astfel încât să se reducă numărul de sarcini nedorite precum şi numărul de îmbolnăviri prin infecţii cu transmitere sexuală. Anul acesta acest eveniment are ca motto : "Este viaţa ta! Este viitorul tau! Cunoaşte-ţi opţiunile !"

Pe durata celor două zile cât durează campania  personalul din cadrul cabinetului de planificare familială al Complexului Multifuncţional Caraiman va oferi informaţii şi materiale informative despre semnificaţia, importanţa şi beneficiile planificării familiale la nivel personal dar şi al comunităţii, despre metodele contraceptive disponibile în România, despre criteriile de acordare gratuită a metodelor contraceptive precum şi alte informaţii despre sănătatea reproductivă.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin  "Complexul Multifuncţional Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice, psihologice şi de planificare familiala, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, "Complexul Multifuncţional Caraiman" este primul centru medical deschis in România de o autoritate locală, pentru a veni in sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut