Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Prioritate pentru viaţă! Testare gratuită a glicemiei, tensiunii arteriale şi greutăţii corporale în Sectorul 1

Publicat: 20.05.2013

Cetățenii din Sectorul 1 care doresc să-și verifice starea de sănătate își pot testa gratuit glicemia, tensiunea arterială şi greutatea corporală cu ocazia Zilelor Internaţionale ale Obezităţii şi Hipertensiunii Arteriale.
Specialiștii din cadrul Complexului Multifuncțional "Caraiman" vor amplasa un cort la intersecţia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda şi vor realiza gratuit aceste analize marţi, 21 mai şi miercuri 22 mai 2013, între orele 10:00 şi 18:00.
Această campanie de testate gratuită este organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale  şi a Zilei Europene  împotriva Obezităţii, care sunt marcate în fiecare an în zilele de 17, respectiv 22 mai.
Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale şi a greutăţii corporale în condițiile în care hipertensiunea arterială şi obezitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane atât la nivel mondial cât şi în România.
Totodată, acest demers îşi mai propune să evalueze starea de sănătate a populaţiei prin testarea gratuită  a tensiunii arteriale, glicemiei şi a greutăţii corporale precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet şi a bolilor cardiace va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.
Obezitatea este o afecţiune medicală caracterizată prin acumularea excesivă a grăsimii corporale. Oamenii sunt consideraţi obezi atunci când indicele de masă corporală este mai mare de 30 kg/m². Indicele de masă corporală se calculează împărţind masa corporală(exprimată în kilograme) la pătratul înălţimii (exprimată în metri).
"Cetățenii Sectorului 1 trebuie să fie conștienți că prin efectele adverse pe care le are asupra sănătăţii, obezitatea poate creşte riscul apariţiei unor afecţiuni grave şi scăderea speranţei de viaţă.  Bolile cardio-vasculare, diabetul de tip 2, apneea obstructivă de somn, astmul, anumite tipuri de cancer, afecţiunile osteo-articulare sunt deseori asociate cu obezitatea", afirmă Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifuncțional "Caraiman".
Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional "Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut