Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiect: Colaborare cu Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei pentru amenajarea zonei pietonale din fața Gării de Nord și reabilitarea podului Săbăreni

Publicat: 19.01.2022

Primăria Sectorului 1 și-a propus realizarea în cooperare cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și Primăria Municipiului București a unor proiecte esențiale pentru comunitatea locală. Primul pas: semnarea unui protocol de colaborare cu aceste instituții.

Cele mai importante proiecte privesc amenajarea zonei pietonale din fața Gării de Nord, reabilitarea pasajului superior km 6+645 București Roșiori, cunoscut și sub numele de Podul Săbăreni, precum și dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1. Totodată, administrația locală a Sectorului 1 își dorește să realizeze, împreună cu instituțiile amintite mai sus, și alte proiecte de infrastructură: realizarea străpungerii strada Nordului- strada Elena Văcărescu, străpungerii strada Parcului- strada Băiculești, străpungerii Drumul Săbăreni- Centura București, prelungirea străzii Nisipoasa- Pod Pipera și Nod Chitila- Închidere inel median.

"Gara de Nord este una dintre principalele porți de intrare în București. Zona adiacentă acesteia nu este în prezent, din păcate, demnă de o capitală europeană. Prin amenajarea zonei pietonale din fața Gării Nord ne dorim creșterea atractivității acestei zone și îmbunătățirea aspectului său urbanistic pentru a răspunde în cel mai înalt grad nevoilor cetățenilor care o tranzitează", a declarat primarul Clotilde Armand.

La punctul 5 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1, din data de 20 ianuarie 2022, se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru cooperarea Primăriei Sectorului 1 cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și Primăria Municipiului București în vederea finanțării și realizării în comun a acestor proiecte de investiții ce vizează promovarea mobilității urbane și creșterea gradului de conectivitate pe raza administrativă a Sectorului 1.

Pentru derularea acestor proiecte de investiții, părțile urmează să încheie un protocol de colaborare și să formeze un grup de lucru format din reprezentanți ai fiecărei instituții în parte.

"Starea de degradare în care se află în prezent Podul Săbăreni, aflat în administrarea Companiei de Căi Ferate, face un calvar viața locuitorilor din zonă care sunt practic în prezent rupți de lume. Cetățenii așteaptă de la autorități, fie ele locale sau centrale, soluții și nu pasarea responsabilității. Vrem ca acest pod să fie în conformitate cu normele de siguranță în vigoare. Este nevoie de colaborare și eforturi comune pentru a rezolva în cel mai scurt timp posibil această problemă cu care se confruntă de ani de zile locuitorii cartierului Chitila Triaj", a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Sectorului 1 va identifica și/sau va asigura sursele de finanțare pentru aceste obiective de investiții, va aproba indicatorii tehnico- economici și va organiza procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție.

Prin aceste proiecte, Primăria Sectorului 1 își propune îmbunătățirea condițiilor de trafic și siguranță a circulației prin dezvoltarea unor căi alternative de transport rutier, respectiv prin promovarea modurilor de transport durabile (mersul pe jos, bicicleta) în diferite zone ale Sectorului 1. În acest sens sunt necesare mari lucrări de investiții în infrastructură privind realizarea unor străpungeri conectate la rețeaua principală de infrastructură rutieră și, totodată, crearea unor drumuri în zona adiacentă liniilor de cale ferată.

Întregul proiect de proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 20 ianuarie 2022, poate fi consultat pe site-ul www.primariasector1.ro accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/convocator-sedinte-consiliu-local.html

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut