Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiect: Două creșe noi pentru copiii din Sectorul 1

Publicat: 03.09.2021

Copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziție două creșe noi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educație timpurie de calitate. Cele două creșe noi vor fi construite pe baza unor proiecte tip (în funcție de suprafața terenurilor disponibile: creșă mică – pentru maximum 40 de copii, creșă medie – pentru maximum 70 de copii, creșă mare – pentru maximum 110 copii) în cadrul programului național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Primăria Sectorului 1 a identificat deja terenul pe care urmează să fie construită prima dintre cele două creșe, care va avea o capacitate de 11 grupe, adică un total de 110 copii. Este vorba de un teren de 16.000 de mp situat în cartierul Henri Coandă din Sectorul 1 al Capitalei.

Pentru cea de-a doua creșă, administrația locală a Sectorului 1 a identificat mai multe terenuri, urmând ca specialiștii primăriei să decidă, în cel mai scurt timp, locația finală.

Fiecare creșă va avea o suprafață de 2400 mp și va fi construită cu materiale de ultimă generație. În ceea ce privește funcțiunile, fiecare creșă va avea cabinet medical, locuri de joacă, o sală multifuncțională, spălătorie, bucătărie și va fi dotată cu panouri solare pentru a fi prietenoasă cu mediul.

"Educația timpurie și rezolvarea deficitului de locuri la creșă sunt priorități ale administrației pe care o conduc. Imi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, pentru locuitorii Sectorului 1 să nu mai fie o problemă găsirea unui loc la creșă. În plus, copiii noștri au nevoie de cele mai bune condiții pentru a beneficia de o educație de calitate de la cea mai fragedă vârstă", a declarat primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziția Companiei Naționale de Investiții terenul și va asigura racordarea la utilități: apă, canal, gaze, electricitate. Finanțarea construirii celor două creșe, în cuantum total de 22, 4 milioane lei inclusiv TVA pe fiecare obiectiv de investiție, va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În prezent, creșele din administrarea Consiliului Local Sector 1 dispun de un număr de 680 de locuri, după cum urmează: Centrul de zi Vrancei (Str.Vrancei nr. 9): 180 de locuri; Centrul de zi Româno-Danez pentru Educație Integrată (Bd. Mareșal Averescu nr. 17): 30 de locuri; Centrul de zi Sfântul Andrei (Str. Cosmești nr. 15): 150 de locuri; Centrul de Zi Jiului (Str. Pajurei nr. 2C): 200 de locuri; Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae Centrul de Zi (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74): 120 de locuri.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut