Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiect prin PNRR: Peste 165 milioane lei pentru tinerii cu venituri reduse, medicii și profesorii care locuiesc în Sectorul 1

Publicat: 10.03.2023

Tinerii cu venituri reduse, medicii și profesorii care locuiesc în Sectorul 1 sunt beneficiarii unui amplu proiect de construire de locuințe în cuantum total de 165,6 milioane lei, fonduri accesate de Primăria Sectorului 1 prin PNRR.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru construcția a 11 blocuri de locuințe performante energetic destinate tinerilor din comunitățile marginalizate și grupurilor vulnerabile ale Sectorului 1, dar și specialiștilor în sănătate și educație. Finanțarea în valoare totală de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere, aria desfășurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638, 4 mp. Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate  stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje și sunt imobile nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile. Pe terasele acestora instalăm panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la rețeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Național.

"Garsonierele și apartamentele vor fi repartizate celor care au cu adevărat nevoie de ele, pe criterii clar stabilite, și nu clientelei de partid așa cum erau vechile obiceiuiri ale fostelor administrații PNL și PSD. Așteptăm rezultatele selecției și pentru celelalte proiecte pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanțate prin  PNRR. Sunt proiecte prin care consolidăm, reabilităm termic și renovăm energetic 11 școli și grădinițe și creștem performanța energetică a blocurilor din Sectorul 1 prin montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut