Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiecte europene pentru școlile și liceele din Sectorul 1

Publicat: 13.07.2010
           Primăria Sectorului 1 vrea să încurajeze mersul elevilor către școală pe jos sau pe bicicletă și să implementeze servicii on-line în toate școlile și liceele din sector. Aceste inițiative sunt parte a unor proiecte europene pentru care autoritățile locale au aplicat în luna iunie și care presupun aproape exclusiv finanțare din fonduri europene.
            Elevii din Sectorul 1 – încurajați să meargă la școală cu bicicleta  

Primul proiect promovează mersul elevilor spre școală cu bicicleta sau pe jos, eliminându-se astfel efectele negative asupra mediului și, implicit, asupra sănătății populației cauzate de mersul cu mașina.

„Am aplicat pentru aceste proiecte în urmă cu 3 săptămâni iar evaluarea lor durează în jur de 3-4 luni. Proiectele înseamnă doar 2% bani de la bugetul Sectorului 1, restul fiind finanţare din banii UE. Din grijă pentru mediu, dar şi pentru a combate sedentarismul, dorim să-i încurajăm pe părinţi să-şi conducă copiii la şcoală pe jos sau cu bicicleta. Folosirea în exces a autoturismului, pe lângă aglomeraţia din trafic, presupune consum mare de carburant şi emisii puternice de gaze în atmosferă care sunt nocive pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri", a declarat Mihai Badea, director adjunct administrativ în cadrul Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1.

Totodată, proiectul urmărește introducerea în sistemul de educație a unui Plan de călătorie spre școală după modelul belgian (Octopusplan). Planul de călătorie spre școală cuprinde pregătirea, punerea în aplicare şi evaluarea măsurilor destinate să promoveze mobilitatea durabilă într-o comunitate şcolară. Astfel de măsuri sunt: eliminarea oricăror bariere sau probleme de mers pe jos la şi de la şcoală, reducerile de viteză şi de gestionare a traficului de vecinătate în jurul şcolilor, înființarea unor autobuze (în care un părinte merge cu un grup de elevi la şi de la şcoală), campanii şi evenimente speciale pentru a încuraja părinţii și elevii să reducă călătoriile cu mașinile spre școli, facilităţi de parcare pentru biciclete etc.

Platforma „eEducație" – website al liceelor și școlilor

Al doilea proiect, intitulat „Formarea și dezvoltarea facultăților intelectuale, morale și civice ale elevilor din unitățile de învățământ din Sectorului 1", presupune implementarea unei soluții de „eEducație" în toate şcolile generale şi liceele din cadrul Sectorului 1, folosind o platformă informatică centrală specializată pentru servicii online de tip „eEducație", accesibilă pe bază de user şi parolă, folosind politicile şi drepturile de acces la informaţie din acest moment.

Platforma „eEducație" este un mediu website online foarte ușor de folosit și accesibil de oriunde și oricând. Acest website online presupune ca oamenii să interacționeaze între ei prin intermediul instrumentelor de învățământ și să obțină sau să împartă cunoștinte ce apoi vor fi evaluate.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut