Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiecte importante pentru comunitatea locală, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Sectorului 1

Publicat: 12.08.2022

Mai multe proiecte importante pentru comunitatea locală vor fi dezbătute vineri, la ora 12.00, în ședința Consiliului Local al Sectorului 1. Pe ordinea de zi sunt incluse proiecte care vizează mai multe domenii esențiale: investiții în infrastructură și mediu, digitalizarea administrației, atragerea de fonduri europene etc.

O parte din aceste proiecte au fost incluse din nou pe ordinea de zi după ce au fost respinse de mai multe ori de consilierii locali.

"Am readus pe ordinea de zi o serie de proiecte vitale care, din motive politicianiste, greu de înțeles, au fost respinse până acum. Sunt proiecte care au fost respinse de opt sau nouă ori de coaliția PNL-PSD fără argumente concrete, doar pentru a bloca investițiile și dezvoltarea Sectorului 1. Și vă dau exemplu preluarea în administrare a bulevardelor Ion Mihalache și Calea Griviței, pe care vrem să le modernizăm la standarde europene. La fel, țin mult să amenajăm noi spațiul verde din jurul Ateneului Român. Avem toate resursele necesare pentru a înfrumuseța și întreține această zonă emblematică a Capitalei. Acest proiect a fost respins de cinci ori. Apoi venim din nou cu un proiect din fonduri europene care vizează digitalizarea administrației locale," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cele mai importante proiecte:

– Aprobarea criteriilor de selecție a blocurilor de locuințe în vederea implementării proiectului pilot "Termoficarea de la soare", care va sta la baza programului local multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe prin soluții de eficientizare. Proiect aflat pentru a doua oară pe ordinea de zi.

– Aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru amplasarea, montarea și punerea în funcțiune a panourilor fotovoltaice la 10 unități de învățământ. Proiect aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi.

– Aprobarea și finanțarea proiectului "Transpunerea în practică a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București prin implementarea Strategiei de management și dezvoltare instituțională a Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București (SMDI) pentru perioada 2022-2023", în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, CP 18/2022 pentru regiunea mai dezvoltată, cod apel: POCA/1014/2/1. Proiect aflat pentru a doua oară pe ordinea de zi.

– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de a aproba transmiterea din administrarea Administrației Străzilor în administrația Consiliului Local al Sectorului 1 a Bulevardului Ion Mihalache și a Căii Grivița aflate în proprietatea publică a Municipiului București în vederea reabilitătii și modernizării. Proiect aflat pentru a noua oară pe ordinea de zi.

– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de a transmite din administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București în administrarea Sectorului 1 a unor aliniamente stradale și spații verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului București. Proiect aflat pentru a treia oară pe ordinea de zi.

– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului București de trecere în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București a spațiului verde aferent Ateneului Român. Proiect aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut