Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache intră mâine pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1. “Suntem datori bucureștenilor să refacem o parte din istoria acestui oraș”

Publicat: 27.12.2023

Proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești – Berzei va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sector 1 de joi, 28 decembrie 2023, începând cu ora 10:00.

Punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectoruluiu 1 va integra elemente din construcția originală și care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Administrația locală a Sectoruluiu 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană – 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc.

„După 10 de ani de nedreptate putem repara greșeala celor dinaintea noastră și să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice. Am muncit foarte mult la faza birocratică a acestui proiect (început în 2021), dar în sfârșit studiul de fezabilitate și restul documentațiilor sunt gata. Acest proiect pe care l-am trimis pe masa consilierilor locali va permite dezvoltarea urbanistică a zonei pe termen mediu și lung. Am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș. Așa cum am spus în repetate rânduri, salvăm ce se mai poate salva din clădirile noastre reprezentative și reconstruim ce au dărâmat primarii care nu au dat doi bani pe patrimoniul acestui oraș. Nu contează că primarul Armand sau altcineva propune acest proiect de refacere a Halei și a întregii zone învecinate, contează ceea ce lăsăm moștenire, contează ca noi să demostrăm că se poate”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sectorului 1 a colaborat cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă.

„Lansez aici un apel public către cetățeni, arhitecți, ONG-uri și politicieni din toate partidele: Haideți să reconstruim o parte din istoria orașului cu toată priceperea noastră! Suntem datori bucureștenilor să refacem o parte din istoria acestui oraș care a fost distrusă abuziv de fostele administrații locale”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut