Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Reabilitarea termică scade factura la întreținere

Publicat: 12.02.2010
            Peste patru mii cinci sute de familii de bucureşteni din Sectorul 1 plătesc în această iarnă facturi mai mici la întreținere. Costurile au scăzut cu aproximativ 40% la cele 80 de blocuri reabilitate termic gratuit de către Primăria Sectorului 1 în anul 2009.
            Reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă şi economică metodă de reducere a consumului de energie, precum şi a costurilor de încălzire, facturile la întreţinere scăzând cu 40%, iar pierderile de căldură cu 80%.

Primăria Sectorului 1 intensifică în acest an programul de reabilitare termică a blocurilor. Administraţia locală îşi propune să reabiliteze termic în acest an peste 200 de imobile din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Ion Mihalache şi Băneasa.

Blocurile reabilitate termic sunt blocuri ca şi noi, cu un  aspect urbanistic plăcut, care oferă un confort termic locatarilor acestor imobile. Acest lucru se reflectă deja prin facturi mai mici pentru consumul de agent termic în blocurile din Sectorul 1 la care reabilitarea termică a fost finalizată", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. 

Investiţiile la blocurile din Sectorul 1 presupun: izolarea termică a pereţilor exteriori ai blocului; înlocuirea ferestrelor întregului bloc şi a uşilor exterioare existente cu unele superioare calitativ, care vor izola mai bine fiecare încăpere; termo-hidroizolarea acoperişurilor sau a terasei/ termoizolarea planşeului de peste ultimul nivel, în cazul existenţei şarpantei; izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter; demontarea instalaţiilor şi echipamentelor aflate pe faţadele şi terasa blocului de locuinţe, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică; lucrări de refacere a finişajelor anvelopei.

Reabilitarea termică a blocurilor reprezintă începutul unui proces complex, de regenerare urbană a Sectorului 1. Izolarea termică a a blocurilor reprezintă prima etapă din "Strategia 2012 Sectorul 1" – cel mai complex program de regenerare urbană desfăşurat la nivelul Capitalei. Acest program este o premieră pentru România şi vizează zonele ansamblurilor de locuinţe Chitila, Bucureştii Noi, Pajura, Dămăroaia şi Aviaţiei.

Strategia abordează în mod integrat problemele urbanistice, economice, sociale şi de mediu ale celor cinci ansambluri rezidenţiale, asigurând astfel coerenţă şi funcţionalitate, două elemente esenţiale în dezvoltarea unui oraş european modern.

 "Obiectivul meu pentru acest mandat este creşterea calităţii vieţii, iar investiţiile în reabilitarea termică reprezintă începutul unui proces complex, de regenerare urbană a Sectorului 1. Continuăm investiţiile cu refacerea peisagistică a spaţiilor publice din jurul blocurilor reabilitate termic, deoarece vrem să avem imobile cu un aspect urbanistic plăcut, care să ofere condiţii civilizate de locuit", a mai  precizat edilul Sectorului1, Andrei Chiliman.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut