Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Reducem cu 45% costurile pentru restaurarea Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu” (Bazilescu)

Publicat: 15.09.2021

Costurile pentru consolidarea, modernizarea și restaurarea Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu" (Bazilescu) au fost reevaluate și s-a obținut o reducere de aproximativ 45%,  de 14,1 milioane lei (TVA inclus). Toate lucrările ale căror categorii de prețuri de încadrare au fost modificate nu afectează cerințele de calitate în construcții sau integritatea proiectului.

Primăria Sectorului 1 a solicitat reevaluarea sumelor estimate în cadrul proiectului DALI (documentația pentru autorizare a lucrărilor de intervenție), rezultând astfel o revizie a prețurilor corespunzătoare anumitor categorii de lucrări, a materialelor și a costului cu manopera.

În urma acestor reevaluări, s-a pornit inițial de la 1.467,36 euro/mp Construcție + Montaj (TVA inclus) și s-a ajuns la 815,61 euro/mp Construcție + Montaj (TVA inclus). Concret, totalul general al costurilor, calculat în decembrie 2019, era de 34, 9 milioane lei (TVA inclus). Costurile au fost reduse, în februarie 2021, la 20,8 milioane lei (TVA inclus). Economie de 14,1 milioane lei (TVA inclus).

S-a realizat o simulare de preț, după reducerea costurilor, astfel încât să nu fie afectată soluția tehnică, calitatea lucrărilor și respectând toate cerințele de calitate în construcții.

Demersurile Companiei

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 (CIDS) a preluat teatrul de vară în 13 martie 2021, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 211/30 iulie 2020.

– În luna mai 2021 a fost încărcată în platforma de achiziții publice (SICAP) licitația pentru Servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții "Consolidarea, Modernizarea și Restaurarea imobilului Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu";

– Iulie 2021- comisia de evaluare a CIDS a analizat ofertele depuse și a desemnat câștigătorul;

– August 2021- a fost semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică cu SC Bau Stark SRL;

-1 septembrie 2021- CIDS a emis Ordinul de începere a serviciilor de proiectare, având termen de șase luni pentru obținerea autorizației de construire și executarea proiectului tehnic cu detalii de execuție.

Următorii pași

Următoarea etapă va fi întocmirea Referatului de Necesitate și al Caietului de Sarcini pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și restaurare a imobilului Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu", publicarea licitației în SICAP și desemnarea unui câștigător.

Câștigătorul va avea la dispoziție 24 de luni pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și restaurare.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut