Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Referitor la costurile activităţii de deszăpezire a Sectorului 1

Publicat: 10.02.2010
           Primăria Sectorului 1 respectă principiul cheltuirii eficiente şi în mod transparent a banului public pentru serviciile publice destinate comunităţii locale.
          De aceea, prezentăm opiniei publice situaţia la zi a cheltuielilor efectuate începând cu luna decembrie 2009 pentru deszăpezirea Sectorului 1, sector a cărui suprafaţă reprezintă o treime din suprafaţa totală a Municipiului Bucureşti.

          Suma totală cheltuită până la data de 10.02.2010 este de 1.521.859,11 lei (aproximativ 400.000 de euro), reprezentând costurile acţiunilor de deszăpezire a arterelor principale şi a infrastructurii secundare din Sectorul 1. Costurile au în vedere substanţele şi materialele antiîngheţ şi antiderapante folosite, combustibilul utilajelor de intervenţie şi plata orelor suplimentare lucrate de muncitori.

           Precizăm că plăţile au fost făcute în funcţie de eficienţa cu care a intervenit operatorul de salubritate. Am plătit şi plătim doar pentru străzile pe care operatorul de salubritate a intervenit!

           Menţionăm că sumele cheltuite pentru activitatea de deszăpezire s-au încadrat în plafonul stabilit în Bugetul local. 

Informaţii de ultima oră:

În ultimele 24 de ore s-a intervenit cu peste 100 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii. Până în prezent, peste 15.000 m³ de zăpadă au fost ridicați de pe arterele, intersecțiile și refugiile din Sectorul 1  și depozitați în spațiile prestabilite.

Acțiunea de ridicare și transport a zăpezii se desfășoară atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Zonele prioritare prevăzute pentru ridicarea zăpezii au fost căile de acces către instituțiile publice și arterele principale ale sectorului: intersecțiile, refugiile RATB și extremele căilor de rulare auto (până la bordură) din zonele de importanță socială. 

În paralel, se continuă acțiunea de împrăștiere a materialului anti-derapant atât solid, cât și lichid, pentru a preveni efectele înghețului. De sâmbătă și până în prezent au fost împrăștiate 600 de tone de material solid și 320.000 de litri de material lichid.

Informaţii de background:

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

În Sectorul 1 sunt amenajate 15 puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare care este pregătit să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde este repartizat.

Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszăpezire sunt: Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor; Piaţa Universităţii – Fântână; Piaţa Romană – A.S.E.; Bd. Beijing – Parcare Pescăruş; Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă; Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane; Şos. Nicolae Titulescu – Str. Iacob Felix; Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO; Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP; Bd. Bucureştii Noi – Bd.  Laminorului – Staţia de carburanţi OMV; Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL; Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM; Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia  de carburanţi AGIP; Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa); Piaţa Arcul de Triumf.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut