Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Reglementăm clar și corect dezvoltarea urbanistică a Sectorului 1. S-au semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esențiale pentru comunitatea locală

Publicat: 19.12.2023

Sectorul 1 se va dezvolta corect și armonios din punct de vedere urbanistic. Primăria Sectorului 1 a semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esențiale pentru creșterea standardului de viață al comunității locale: „Meteorologiei-Holban” (279,81 ha), „Colosseum” (185,30 ha), „Promenada Verde” (651,53 ha) și „Siseşti-Străuleşti Nord” (1.012,82 ha).

„Haideți să vă spun de ce sunt importante aceste PUZ-uri pentru Sectorul 1. Poate vă amintiți ce voia să facă administrația de diamant, pe final de mandat, în Sectorul 1: a primit gratuit un PUZ care permitea betonarea spaţiilor verzi şi dădea liber la construit în Herăstrău şi Pădurea Băneasa. Pe acesta am reușit să-l anulăm în instanță. Noi nu vom permite acest veritabil atentat la sănătatea noastră și a copiilor noștri. Avem nevoie de norme clare și corecte pentru a crește calitatea vieții comunității locale și pentru a ne fundamenta realizarea investițiilor esențiale de utilitate publică. Până când va fi finalizat Planul Urbanistic General (PUG) pentru întreaga Capitală, soluția este Planul Urbanistic Zonal (PUZ)”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

PUZ-urile vor avea caracter director şi programatic, contribuind la programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite direcțiile, prioritățile şi reglementările de amenajare a teritoriului şi dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.

Totodată, pentru utilizarea corectă, eficientă, rațională și echilibrată a spațiului urban, interesele comunității locale vor fi corelate cu cele individuale.

„Dezinteresul fostelor administrații locale din Sectorul 1 a creat un adevărat haos urbanistic. S-a construit pe verticală, între case, pe spații verzi, exclusiv în interesul dezvoltatorilor imobiliari. În plus, lipsa cadastrării a dus la mii de suprapuneri ale terenurilor peste terenurile învecinate. Prin PUZ- urile pe care le vom realiza și prin finalizarea cadastrării Sectorului 1 -la care lucrăm în ritm accelerat- vom reglementa și rezolva aceste probleme. De asemenea, vom rezolva toate problemele de urbanism și de tramă stradală (întreaga rețea de căi de comunicare dintr-o zonă). De exemplu, vom reglementa ultimele probleme ale Promenadei Verzi, un proiect la care țin foarte mult. Scopul nostru final este dezvoltarea durabilă și sustenabilă a Sectorului 1”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut