Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Reintră în competiţie! A început cea de- a 12-a ediţie a Cupei 1

Publicat: 29.10.2013

Elevii din şcolile şi liceele Sectorului 1 se întrec începând de astăzi în Cupa 1, cea mai importantă competiţie a sportului şcolar din Capitală. Ajunsă la cea de-a 12-a ediţie, competiţia organizată de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia "Sport pentru Viaţă" a debutat astăzi pe Stadionul Tineretului  cu proba de atletism.  La această ediţie a Cupei 1, atletismul este sportul rege: din cei aproape 1700 de elevi  înscrişi, 425 au optat pentru atletism.
  Întrecerile la celelalte sporturi din cadrul competiției Cupa 1- fotbal, volei, handbal şi baschet vor debuta în data de 6 noiembrie, iar festivitatea de premiere, la care vor participa foşti sau actuali campioni ai sportului românesc, va avea loc la începutul lunii decembrie.

"Cupa 1 este o competiție de tradiție dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediție de ediție, interesul elevilor faţă de această competiţie a crescut și asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cupa 1 este o competiţie care  se adresează liceelor şi şcolilor generale din Sectorul 1, incluzând competiţii pentru două categorii de vârstă (şcoală generală şi liceu), separat pentru fete şi băieţi. La această ediţie s-au înscris aproape 1700 de elevi din 49 de şcoli şi licee din Sectorul 1.
Participanţii la Cupa 1 se vor întrece timp de o lună la cinci sporturi:  handbal, atletism, baschet, volei și fotbal. Aceştia vor concura şi în acest an într-un sistem piramidal, de tip champions league (grupe, sferturi, semifinale, finale), la sfârşitul căruia cei mai buni dintre cei buni vor primi importante premii în cadrul unei festivităţi demnă de mari campioni.
Evoluțiile participanților și detalii despre competiție pot fi urmărite pe www.cupa1.ro și pe pagina de Facebook.
Organizatorii şi-au propus prin acest proiect să încurajeze spiritul competitiv şi să evidenţieze importanţa sportului în rândul elevilor. Ca în fiecare an, competiția se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
 

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut