Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Se redeschid centrele de bike-sharing gratuit din parcurile Herăstrău şi Kiseleff!

Publicat: 09.04.2010
          Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Revolution anunță redeschiderea centrelor de bike-sharing gratuit "La Pedale", în parcurile Herăstrău și Kiseleff.
            Sâmbătă, 10 aprilie 2010, la ora 11.00, vă invităm în Parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle, zona de skating) la o plimbare gratuită cu bicicleta.

Bucureștenii vor fi așteptați de 250 de biciclete, "La Pedale" fiind suplimentat cu 100 de biciclete față de anul trecut. Bicicletele sunt grupate pe trei categorii, pentru adulți, adolescenți și copii. Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi trei biciclete, perioada maximă de închiriere fiind de două ore. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să știe să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulație, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Proiectul "La Pedale" este unul foarte ambițios pentru Asociația Green Revolution și pentru bucureșteni. Este, de asemenea, un program care prin rezultatele sale din anul trecut a arătat că am trecut cu brio testul civilizației. M-am bucurat să constat asta și sunt sigură că și anul acesta el va demonstra că Bucureștiul poate fi considerat o capitală europeană. În același timp, trebuie să precizez că anul acesta reușim să oferim, prin intermediul proiectului, 15 locuri noi de muncă", a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

În 2009, în perioada 26 august – 15 noiembrie, în centrele "La Pedale" au fost înregistrați peste 23.000 de utilizatori.

Proiectul "La Pedale" se va desfășura în intervalul 10 aprilie – 31 octombrie 2010. Programul centrelor de închiriere va fi de luni-vineri în intervalul orar 12:00-19:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-20:00.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut