Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Se redeschid centrele de bike-sharing gratuit din parcurile Herăstrău şi Kiseleff!

Publicat: 08.04.2010
 
 

Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Revolution anunţă redeschiderea centrelor de bike-sharing gratuit "La Pedale", în parcurile Herăstrău şi Kiseleff.

Sâmbătă, 10 aprilie 2010, la ora 11.00, vă invităm în Parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle, zona de skating) la o plimbare gratuită cu bicicleta.

Bucureştenii vor fi aşteptaţi de 250 de biciclete, "La Pedale" fiind suplimentat cu 100 de biciclete faţă de anul trecut. Bicicletele sunt grupate pe trei categorii, pentru adulţi, adolescenţi şi copii. Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi trei biciclete, perioada maximă de închiriere fiind de două ore. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Proiectul "La Pedale" este unul foarte ambiţios pentru Asociaţia Green Revolution şi pentru bucureşteni. Este, de asemenea, un program care prin rezultatele sale din anul trecut a arătat că am trecut cu brio testul civilizaţiei. M-am bucurat să constat asta şi sunt sigură că şi anul acesta el va demonstra că Bucureştiul poate fi considerat o capitală europeană. În acelaşi timp trebuie să precizez că anul acesta reuşim să oferim, prin intermediul proiectului, 15 locuri noi de muncă", a declarat Raluca Fişer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

În 2009, în perioada 26 august – 15 noiembrie, în centrele "La Pedale" au fost înregistraţi peste 23.000 de utilizatori.

Proiectul "La Pedale" se va desfăşura în intervalul 10 aprilie – 31 octombrie 2010. Programul centrelor de închiriere va fi de luni-vineri în intervalul orar 12:00-19:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-20:00.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut