Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti are grijă de vârstnici

Publicat: 29.09.2010
          Clubul Seniorilor Sector 1, în parteneriat cu Crucea Roşie şi Organizaţia Family Services Association, organizează în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2010, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, cea de-a şasea ediţie a Festivalului „Ani de Toamnă".
            Organizatorii îşi doresc, prin această manifestare, să le ofere persoanelor de vârsta a treia din Sectorul 1, câteva momente de bucurie şi destindere, care să-i facă să uite de grijile de zi cu zi şi de neplăcerile inerente provocate de vârsta înaintată.

"Avem în permanenţă grijă de seniorii noştri, nu numai de Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Derulăm un amplu program de creştere a calităţii vieţii şi de combatere a marginalizării sociale a persoanelor vârstnice. O componentă esențială a acestui program o constituie Complexul Caraiman, primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, din care cea mai mare parte sunt persoane de vârsta a treia. Grija faţă de vârstnici este o datorie a administraţiei locale şi este un gest de respect şi recunoştinţă pentru ceea ce au oferit dumnealor de-a lungul anilor", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Inaugurat la începutul anului 2008 de Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, Complexul Multifuncţional "Caraiman", oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc. Menţionăm că, peste 60% dintre beneficiarii Centrului, sunt persoane vârstnice cu venituri reduse şi cu probleme de sănătate.

Până în prezent, medicii de la Complexul Multifuncţional "Caraiman" au efectuat  peste 25.000 de vizite la domiciliul persoanelor de vârsta a treia, oferind tratamente şi consultaţii psihologice și psihiatrice, ambulanţă socială, îngrijire socio-medicală la domiciliu, recuperare etc. Totodată, specialiștii Complexului au acordat peste 3.000 de consultații gratuite pentru persoanele vârstnice la sediul  Centrului "Caraiman"din strada Caraiman nr.33 A.

"Complexul Medical „Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, cu precădere persoane de vârsta a treia", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă şi Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut