Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1 al Municipiului București, pregătit pentru deszăpezire

Publicat: 09.12.2010
            Peste 80 de utilaje şi 300 de muncitori sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1.
            Administrația Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 09 decembrie (ora 20.00) – 10 decembrie (ora 12.00), o atenţionare meteo cod galben de ninsoare, vânt și ger în toate regiunile ţării. În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze ce vor depăși la rafală 70-75 km/h, îndeosebi în sudul și în estul țării.

Utilajele de intervenţie rapidă ale Romprest sunt pregătite să intervină pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a preveni formarea poleiului.

„Sectorul 1 al Municipiului București este pregătit să facă față unei eventuale înrăutățiri a vremii. Fiecare director știe din timp ce are de făcut în sezonul rece, tocmai pentru a elimina des-întâlnitul termen „luat prin surprindere", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare și unul mic care sunt pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren.  

Punctele fixe sunt amenajate în zonele:

–         Piaţa Victoriei – pastila Kiseleff – Aviatorilor;

–         Piaţa Universităţii – Fântână;

–         Piaţa Romană – A.S.E.;

–         Bd. Beijing – Parcare Pescăruş;

–         Berzei – Dinicu Golescu – Ştirbei Vodă;

–         Piaţa Gării de Nord – vis-a-vis coloane;

–         Iancu de Hunedoara – intrare în Pasajul Victoriei;

–         Piaţa Presei Libere – Intrare ROMEXPO;

–         Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Staţia de carburanţi AGIP;

–         Bd. Bucureştii Noi – Bd. Laminorului – Staţia de carburanţi OMV;

–         Şos. Bucureşti-Târgovişte – Staţia de carburanţi MOL;

–         Şos. Chitilei – Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL;

–         Șos. Pipera – Stația de carburanți PETROM;

–         Str. Alex. Şerbănescu – Str. Nicolae Caranfil – Staţia de carburanţi AGIP;

–         Şos. Bucureşti-Ploieşti – Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);

–         Piaţa Arcul de Triumf.

Informaţii de background:

Utilajele companiei Romprest sunt pregătite să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate străzile din Sectorul 1. 

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Rutieră va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia Rutieră va închide arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Imediat ce începe ninsoarea, utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în toate cartierele din Sectorul 1: Băneasa, Bucureştii Noi – Chitila – Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord – Nicolae Titulescu, Dorobanţi – Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai – Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti – Vatra Nouă.

În fiecare din aceste zone sunt amenajate puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare și unul mic care sunt pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2010 şi se va încheia la data de 15 martie 2011. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1 va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut