Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Ample investigații medicale la creșa de pe strada Vrancei

Publicat: 15.04.2016

Conducerea creșei de pe strada Vrancei a dispus realizarea de ample investigații medicale la această unitate, în condițiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii. Până la momentul transmiterii acestui comunicat, diagnosticul de TBC nu a fost confirmat la nici unul dintre copii înscriși în această creșă. Singurul caz de TBC înregistrat, până în acest moment, este cel al unei infirmiere care a fost internată la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală. Infirmiera a fost depistată cu TBC la examenul de spută, în urma căruia a apărut bacilul Koch.

Imediat după confirmarea cazului de TBC al infirmierei, conducerea creșei a dispus efectuarea unor ample investigații medicale atât în rândul copiilor, cât și în rândul personalului. Astfel, copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-a făcut radiografie pulmonară și examen IDR. La o parte dintre micuți rezultatul IDR a ieșit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceștia au TBC. Investigațiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Menționăm că micuții sunt vaccinați contra TBC la naștere, ceea ce le conferă protecție până la vârsta de aproximativ doi ani.

În perioada următoare, conducerea creșei va extinde examenul IDR la toți copii înscriși la creșa de pe strada Vrancei. De asemenea, personalului din unitate i se va realiza o radiografie pulmonară. În plus, conducerea creșei a solicitat Direcției de Sănătate Publică București realizarea, în acest week-end, a unei dezinfecții la creșa de pe strada Vrancei. 

În condițiile în care nu există nici un diagnostic de TBC confirmat în rândul copiilor, și în lipsa unei notificări de la unitatea medicală unde s-au realizat investigațiile, nu se  impune în acest moment, închiderea unității. După finalizarea investigațiilor medicale, Primăria Sectorului 1 va revenii cu informații suplimentare despre acest caz.
La creșa de pe strada Vrancei sunt înscriși 178 de copii, media de prezență fiind de 120. La grupa la care au apărut suspiciuni de TBC sunt înscriși 13 micuți.

 

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut