Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Colectarea selectivă a deşeurilor se extinde în cartierele Băneasa şi Aviaţiei

Publicat: 08.09.2011
           Din grijă pentru mediu şi pentru sănătatea locuitorilor Capitalei, Primăria Sectorului 1 extinde campania de colectare selectivă a deşeurilor din această zonă administrativă. Împreună cu Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, administraţia locală  a amplasat în Cartierele Băneasa şi Aviaţiei peste 60 de noi recipiente de colectare selectivă a deşeurilor de la populaţie.

           Astfel, locuitorii din aceste zone pot să se debaraseze mult mai simplu de deşeurile din sticlă, hârtie, metal şi plastic, folosind recipientele colorate şi inscripţionate corespunzător. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, Primăria Sectorului 1 a amplasat recipientele de colectare selectivă pe străzile secundare din aceste cartiere, cât mai aproape de blocurile de locuinţe.

           "Extinderea campaniei de colectare selectivă a deşeurilor în cartierele Băneasa şi Aviaţiei, se înscrie în preocuparea constantă pe care Primăria Sectorului 1 a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să protejăm mediul înconjurător şi să păstrăm oraşul curat. Trebuie să  avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

           Primăria Sectorului 1 a început să amplaseze pe domeniul public astfel de recipiente – fie că este vorba de iglu-uri, fie de containere din plastic viu colorate – încă din toamna anului 2008 când a debutat campania de colectare selectivă a deşeurilor în această zonă administrativă.

           În plus, deşeurile reciclabile generate de asociaţiile de proprietari din Sectorul 1 sunt colectate selectiv, direct de la domiciliu, de către Compania Romprest. În cadrul programului "Pre-Colectează selectiv la tine acasă!", au fost incluse până în prezent 310 de asociaţii de proprietari din zonele Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bucureştii Noi, Turda, Av. Mareşal Averescu, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Dinicu Golescu, Iacob Felix, Calea Plevnei, Știrbei Vodă etc.

           Angajaţii companiei de salubritate acţionează la 576 de scări de bloc, pentru 44.000 de locatari pentru colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie & carton, plastic & metal. În acest scop, au fost distribuiţi către asociaţiile de proprietari saci de culoare albastră pentru colectarea materialelor din hârtie şi carton și saci galbeni pentru materialele plastice (folii şi PET-uri).

           De asemenea, toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1 (grădiniţe, şcoli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton și plastic).

           Mai mult, bucureştenii din Sectorul 1 beneficiază, de la jumătatea lunii februarie 2011, de primul centru de colectare selectivă pe 10 fluxuri diferite de deşeuri, alimentat exclusiv cu energie alternativă.

           Premieră la nivel naţional, centrul din Şos. Odăi nr. 367 pune la dispoziţia bucureştenilor facilităţi de colectare la standarde europene. Cele zece fluxuri de deşeuri care pot fi colectate la EcoRampa sunt: hârtie şi carton, plastic, sticlă albă, sticlă colorată, metale feroase şi neferoase, anvelope, deşeuri electrice, becuri şi lămpi, baterii uzate şi textile.

           Proiectul EcoRampa are ca scop determinarea cetăţenilor de a adopta un comportament social responsabil, prin depozitarea deşeurilor reciclabile într-un centru de colectare şi prelucrare.

           "Prin campaniile de mediu pe care le-am derulat în ultimii ani suntem prima administraţie locală care implementează la nivelul întregii comunităţi un program de conştientizare şi colectare selectivă a deşeurilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut