Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Încasări cu aproape 19% mai mari din taxe și impozite în 2013

Publicat: 20.01.2014

Încasările la bugetul local de la contribuabilii, persoane fizice, au crescut cu aproximativ 19% în anul 2013 față de 2012, un procent de 74% dintre aceștia plătindu-și taxele și impozitele datorate bugetului local în cursul anului trecut.

Astfel, în 2013 Primăria Sectorului 1 a încasat de la contribuabilii, persoane fizice, 76.258.322,47 lei față de 64.164.774,05 lei în anul 2012.

Pentru contribuabilii, persoane fizice, care nu și-au achitat în 2013 sumele datorate  bugetului local, reprezentând  taxe, impozite și amenzi contravenționale, administrația locală a Sectorului 1 a instituit poprire asupra disponibilităților bănești ale acestora. În prezent, măsura popririi a fost luată pentru un număr de 19.222 contribuabili, persoane fizice, din Sectorul 1.

Mai puține cozi la plata taxelor și impozitelor locale!
Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor din această zonă administrativă o gamă variată de modalități moderne de plată a taxelor și impozitelor: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și începând din luna septembrie 2013 plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestui demers se văd deja: cozile la casieriile Direcției Generale de Taxe și Impozite Locale Sector 1 au scăzut semnificativ, iar administrația locală a Sectorului 1 adună aproximativ 10% din plăţile cu cardul la nivel naţional a taxelor şi impozitelor locale.

Pentru această performanță, Primăria Sectorului 1 a fost desemnată câștigătoarea competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul trecut de către Visa Europe, împreună cu băncile membre din România. Primăria Sectorului 1 a primit titlul onorific de "Primăria Viitorului".

În această zonă administrativă s-a înregistrat cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37% mai multe în 2013 față aceeași perioadă a anului 2012.

În viitor, pentru creșterea numărului de plăți cu cardul vor fi deschise standuri speciale prin care cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale, în orice zi a săptămânii, conform programului de lucru al centrului comercial.
Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
– Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
– Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
– Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
– Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro
– Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Persoanele care nu și-au ridicat încă plicurile care conțin numele de utilizator și parola cu care se pot autentifica pe site-ul www.ghiseul.ro sunt așteptați la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (DGITL) din Piața Amzei nr. 13. Plicurile se ridică personal, în baza cărții de identitate a solicitantului.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut