Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Peste 1.500 de noi locuri în grădinițe

Publicat: 05.04.2011
           Micuţii din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniţă. În Sectorul 1 nu va exista, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe datorită măsurilor luate de către administrația locală.

           Prin urmare, părinții din Sectorul 1 care au copii cu vârstă preșcolară și care trebuie să-și reînscrie micuții în perioada 4-21 aprilie, nu trebuie să-și facă griji în privința găsirii unui loc în grădinițele din această zonă administrativă.

           Peste 1.500 de noi locuri în grădinițe vor fi create prin construirea a trei unități preșcolare noi și prin extinderea sau restaurarea corpurilor de clădire a unor grădinițe deja existente.

           „Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una dintre unităţile preşcolare administrate de Primărie. Mai mult, vom începe construcția a trei grădiniţe noi, având astfel un plus de peste 1.500 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară. Ne preocupă educaţia copiilor, ne preocupă viitorul lor", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

           Spre exemplu, la Grădinița  de  copii  nr. 222  (str. Arad nr. 38) va fi construit un nou corp de clădire. Noua grădiniță va avea 3 etaje supraterane, P+2, dar şi un subsol. Vor fi şase săli de grupă şi două săli mai mari, care pot fi folosite la festivităţi, ca săli de mese, dar şi la activităţi comune ale copiilor. Acestea vor fi dispuse la parter şi etajul unu, iar la etajul doi vor funcţiona birourile administrative, centrala termică şi o sală de şedinţe de 100 de locuri.

           După aproximativ același tipar vor fi construite și celelalte două grădiniţe: Grădinița nr. 146 și grădinița din incinta Școlii nr. 178. De asemenea, tot în acest an, la Grădiniţa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrările de extindere, restaurare și consolidare, iar lucrările de construire a unui corp nou de clădire la Grădinița nr. 42, începute în anul 2010, vor fi finalizate.

           În urma acestor investiţii, capacitatea grădiniţelor va creşte cu peste 1.500 de locuri noi. Pentru anul şcolar 2011-2012 vor exista aproximativ 8.000 de locuri în grădiniţele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faţă de 6.500 câte există în prezent.

           Mai mult, administrația locală a Sectorului 1 s-a preocupat și de siguranța preșcolarilor și a cadrelor didactice, toate grădinițele din Sectorul 1 având în acest moment efectuată expertiza tehnică antiseismică. Din cele 20 de grădinițe care necesitau lucrări de consolidare, Sectorul 1 al Municipiului București a pus în siguranță 17, urmând ca ultimele trei grădinițe să fie consolidate în cursul acestui an.

           Investițiile în educație ale administrației locale din anul 2011 presupun și construirea a trei noi săli de sport la Școlile nr. 152, 181 și 183, precum și extinderea sălilor de sport existente la Școala nr. 179 și la Liceul Alexandru Vlahuță. Sălile vor avea o suprafață desfășurată la parter de peste 800 de metri pătrați și gradene pentru 200 de persoane.

           În plus, tot în acest an, Sectorul 1 al Municipiului București va construi un nou cămin pentru elevi la Liceul Constantin Brâncoveanu care va include camere de cazare, bucătărie, o sală de mese și o sală de festivități și va extinde atelierele mecanice din cadrul Colegiul Tehnic Grivița.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut