Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Peste 35% dintre contribuabilii persoane fizice şi-au plătit impozitele pe 2012

Publicat: 08.03.2012

Contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 s-au grăbit să-şi achite cu anticipaţie taxele şi impozitele pe anul 2012 pentru a beneficia de reducerea de 10% prevăzută de legislaţia în vigoare. Astfel, 58.000 de persoane şi-au plătit deja obligaţiile către bugetul local ceea ce reprezintă peste 35% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1.

Până în prezent, suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la contribuabilii persoane fizice se ridică la 10.000.000 lei.

Pentru plata integrală, cu anticipaţie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport de către contribuabilii persoane fizice, până la data de 31.03.2012, se acordă o bonificaţie de 10%. În cazul în care impozitele şi taxele locale, aferente anului fiscal 2012, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2012 şi 30.09.2012.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Bucureștenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Griviţei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1).

Casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8.30-18.30.

Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar, şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut