Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1 pregătit pentru sezonul rece

Publicat: 28.10.2015

Aproximativ 90 de utilaje și minim 300 de persoane zilnic sunt pregătite pentru deszăpezirea și combaterea poleiului pe arterele Sectorului 1, în sezonul rece 2015/2016. Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, va interveni pe cele 1159 de artere cu utilaje dotate cu aparatură de ultimă generație.
În plus, 300 de persoane – minim 100 de persoane/pe schimb, echipate corespunzător, vor acţiona 24 din 24 h, în vederea îndepărtării manuale a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile și refugiile RATB, căile de acces în instituţii publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat, în funcţie de condiţiile meteo.
Pentru această iarnă operatorul de deszăpezire are în dotare abrollkippere 6×4 (cu sărăriţă/cisternă şi plug), autocisterne 6×4 cu plug, basculante 4×4, 6×4 cu plug şi sărăriţă/cisternă, basculante 8×4 cu plug, încărcătoare frontale, multicar 6×4 cu sărăriţă/cisternă şi plug (pentru trotuare largi şi străzi secundare înguste), motofreze pentru trotuare, tractoare cu sărăriţă şi plug, unimog-uri cu sărăriţă şi plug.
Compania Romprest estimează un necesar de material antiderapant pentru asigurarea intervenţiei în acţiunea de deszăpezire în sezonul rece 2015 – 2016, al cărui maxim poate ajunge la o cantitate de peste 13.000 tone clorură de sodiu şi 5.400 tone clorură de calciu.
În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice, cantităţile se vor suplimenta, în vederea desfăşurării activităţii în condiţii optime. Romprest deţine propriile staţii pentru producerea soluţiilor de clorură de calciu de concentraţie 30%. Materialele antiderapante folosite pentru combaterea poleiului şi a gheţii respectă prevederile legale în vigoare şi îndeplinesc cerinţele privind protecţia mediului înconjurător.
La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru sezonul de iarnă 2015 – 2016, 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină. Punctele fixe sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff şi Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1), (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie) şi B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV).

Apel către cetățeni
Administrația locală face un apel către cetățenii din Sectorul 1 și către persoanele care tranzitează această zonă administrativă ca, în perioadele cu ninsori abundente, să nu-și parcheze mașinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire. Menționăm că, începând din data de 25 mai 2015, Primăria Sectorului 1 nu mai poate ridica mașinile parcate neregulamentar ca urmare a hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În plus, pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire şi colectare a deşeurilor, persoanele fizice şi juridice, instituţiile publice, unităţile de alimentaţie publică, pieţele şi unităţile sanitare sunt obligate, conform legislaţiei în vigoare (HCGMB nr. 120/2010) să îndepărteze ţurţurii de gheaţă și să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice, fără a depozita zăpada pe carosabil sau pe gurile de canal.

Informaţii de background
Gradele de urgenţă

Conform strategiei adoptate de Consiliul Local Sector 1, intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă (ca și în iernile precedente) se va face după următorul program:
Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public, unde acţiunea de deszăpezire se aplică preventiv, dar și odată cu declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim 4 ore de la încetarea lor.
De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.
Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în U1, în maxim 8 ore de la încetarea intemperiilor. În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.
Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maxim 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.
Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2015 şi se va încheia la data de 15 martie 2016. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care prestează serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut