Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Reabilitarea termică a blocurilor continuă, gratuit, pentru cetăţeni!

Publicat: 09.07.2014

Programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1 va continua în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni! Prevederea legală potrivit căreia proprietarii de apartamente sunt obligați să plătească între 10 și 30% din costul reabilitării termice a locuințelor se aplică numai în localitățile în care anveloparea imobilelor se face din fonduri europene.

În Sectorul 1, în acest an, reabilitarea termică este realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local, fără ca cetăţenii din această zonă administrativă să achite vreun ban din costul acestei investiţii.

În 2014, Primăria Sectorului 1 va reabilita termic 190 de  blocuri. Până în prezent au fost finalizate lucrările la 35 de imobile, iar la alte 140 lucrările sunt în diverse stadii de execuție.
Astfel, la sfârșitul acestui an, locatarii din peste 800 de blocuri din Sectorul 1 se vor bucura de beneficiile reabilitării termice: facturi semnificativ mai mici la întreținere, căldură iarnă și răcoare vara în apartamente, precum și clădiri cu un aspect urbanistic plăcut. Administrația locală a Sectorului 1 își propune ca, până la sfârșitul anului 2015, să finalizeze reabilitarea termică la toate blocurile eligibile de a intra în acest program.

"Doresc să-i asigur pe cetăţenii Sectorului 1 că programul de reabilitare termică a blocurilor va continua să fie gratuit! Ar fi nedrept şi inacceptabil ca proprietarii din unele imobile să beneficieze de reabilitare termică gratuit şi alţii nu. Nu putem să le fim unora mumă, iar altora – ciumă. Toţi proprietarii de apartamente plătesc impozite la bugetul local şi toţi au dreptul să beneficieze de investiţiile noastre în aceleaşi condiţii", afirmă Primarul Andrei Chiliman.

Proiectul de reabilitare termică a blocurilor – "Iarna va fi ca vara!" este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, precum şi reducerea risipei de resursă energetică.

Pe lângă beneficiile de ordin economic, prin programul de reabilitare termică comunitatea Sectorului 1 va locui într-o zonă coerentă din punct de vedere urbanistic și estetic.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut