Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Șase copii de la centrul Sfântul Nicolae au intrat în sevraj

Publicat: 08.07.2016

Șase copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, au intrat în sevraj din cauza arestării preventive, la sfârșitul săptămânii trecute, a singurului medic psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1. Medicul neuropsihiatru, Ramona Gheorghe, a fost arestat preventiv în cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai mulți angajați ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria, care vizează presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare.

În condițiile în care, medicul Ramona Gheorghe era singurul specialist psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, și acesta cu jumătate de normă,  copiilor nu a avut cine să le mai prescrie medicația necesară pentru afecțiunile de care suferă. Ultimul control la copiii internați la Centrul Sfântul Nicolae a fost făcut înainte de 23 iunie 2016, dată la care a început urmărirea penală față de medicul psihiatru, în condițiile în care, cel puțin o dată pe lună copiii din toate centrele erau consultați de către acesta.

La ora transmiterii acestui comunicat, doi din cei șase copii intrați în sevraj sunt internați la Spitalul Clinic de Psihiatrie " Prof. Dr. Alexandru Obregia", iar patru se află la Centrul Sfântul Nicolae.

În centrele de copii și adulți tineri (până în 23 de ani) din Sectorul 1 există 93 de persoane care urmează tratament neuropsihiatric, din care 12 la Complexul Sfântul Nicolae. Menționăm că, în afară celor șase copii de la Complexul Sfântul Nicolae, nu există riscul ca ceilalți minori să intre în sevraj pentru că aceștia au fost evaluați medical la date diferite și sunt sub medicație de specialitate.

În perioada următoarea, se va încerca identificarea unor cabinete medicale de specialitate de pe piața liberă, unde minorii să fie consultați neuropsihiatric și să li se prescrie medicamentele de care au nevoie.  Costurile consultației și tratamentului vor fi suportate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut