Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Scutiri de la plata impozitului pentru proprietarii care îşi reabilitează singuri casele

Publicat: 22.12.2011

Locuitorii Sectorului 1 care îşi reabilitează, pe cheltuială proprie, casele în care locuiesc sunt scutiţi de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 7 ani.

Decizia aparţine Consiliului Local al Sectorului 1 din data de 22 decembrie 2011 şi se va aplica de la începutul anului viitor pentru proprietarii de imobile compuse din cel mult două unităţi locative proiectate în perioada 1950-1990.

Pentru a putea beneficia de scutirea de la plata impozitului, proprietarii nu trebuie să aibă datorii la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se acordă în baza procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenţie recomandate de către auditorul energetic.

Măsura acordării scutirii de la plata impozitului pe clădiri se aplică cu începere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 18/2009, în programul de reabilitare termică pot fi incluse doar blocurile de locuinţe. Prin această hotărâre, Primăria Sectorului 1 încearcă să corecteze inechitatea existentă în acest moment între proprietarii de apartamente şi proprietarii de case.

Primăria Sectorului 1 a lansat în anul 2007, în premieră, programul de reabilitare termică a blocurilor, aceasta fiind totodată şi prima administraţie care a venit cu soluţii pentru preluarea integrală a costurilor care ar fi revenit, conform legii, asociaţiilor de proprietari. Modelul a fost preluat şi de alte primării din Bucureşti sau din ţară.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a reabilitat termic peste 330 de blocuri, urmând ca în cursul anului viitor, alte 160 de imobile să intre în programul de izolare termică.

Reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă şi economică metodă de reducere a consumului de energie. Ea presupune decopertarea unei clădiri şi "anveloparea" ei într-un strat termoizolant, înlocuirea tâmplăriei clasice cu ferestre tip termopan, refacerea hidroizolaţiei terasei şi a subsolului blocului.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă şi Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut