Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Se redeschide grădinița de vară

Publicat: 20.06.2014

Bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot duce, şi în această vară, pentru al șaselea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari. Primăria Sectorului 1 va redeschide Grădinița de vară începând cu data de 1 iulie 2014. Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor, administrația locală a decis ca două locații ale Grădiniței nr. 206 – cea de pe Str. Constantin Dissescu nr. 37 și cea de pe Str. Dobrogeanu Gherea nr. 156 – să rămână deschise și pe perioada verii.

În anul 2014, la acest program extrașcolar s-au înscris aproximativ 200 de copii din Sectorul 1 și nu numai. La Grădința de vacanță, până pe 31 august, micuții vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă, beneficiind de un program complex de educație.

"Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, în Sectorul 1 am creat o ofertă completă şi atractivă. Primăria Sectorului 1 a investit nu numai în consolidarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, ci şi în derularea a numeroase programe dedicate elevilor şi preşcolarilor. Amenajarea de centre after-school,  programul Grădiniţa de vacanță sau diverse programe extraşcolare sunt numai câteva dintre componentele ofertei educaţionale pe care am implementat-o în ultimii ani în unităţile de învăţământ din această zonă administrativă", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Inaugurat în 2009, proiectul gradinița de vacanță continuă educația preșcolarilor și pe perioada de vară, micuții putând rămâne la grădiniţă de luni până vineri între orele 08.00 şi 18.00, chiar şi în vacanţa mare.

În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care vor avea activități variate bazându-se pe cele din curriculum: vor învăța să deseneze, să picteze, să modeleze și vor face plimbări în parc.

Noutatea acestui an o reprezintă două ateliere tematice care se vor desfășura zilnic: atelierul de pictură – "Suflet, culoare, cuvânt" – desfășurat sub îndrumarea artistului plastic Maria Iosub și cursul de dezvoltare senzorială a copiilor în grădiniță, dezvoltare perceptivă și a inteligenței lor emoționale – "Drumul de la copil-părinte, copil-educator la părinte-copil-educator". Cursurile de dezvoltare personală sunt susținute de psihologul Alma Stoianovici.

Copiii care au urmat în timpul anului școlar cursurile Grădiniței nr. 206 și care continuă educația pe perioada verii au participat deja la aceste ateliere de lucru. De aceea, părinții copiilor din alte grădinițe bucureștene care și-au înscris micuții la grădinița de vacanță sunt încurajați să opteze pentru cele două ateliere.

De asemenea, copiii vor putea fi înscriși și la cursuri optional de de engleză, germană și la cursuri de dans sportiv. Copiilor înscrişi în acest program li se asigură şi asistenţă medicală, cele două locații fiind dotate cu cabinete medicale.

Taxa pentru programul Grădiniţa de vară este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut