Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Sectorul 1: Se reduce taxa pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat: 05.04.2011

           Taxa pentru recuperarea mașinilor parcate neregulamentar pe arterele Sectorului 1 se reduce cu 50%, măsura urmând să intre în vigoare până la sfârșitul acestei săptămâni.

           Astfel, bucureștenii ale căror mașini parcate neregulamentar pe străzile din Sectorul 1 vor fi ridicate vor plăti 350 de lei + TVA pentru recuperarea autoturismului, dacă proprietarii le vor ridica în primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuită în acest interval. După expirarea acestui termen, șoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziere aproximativ 50 de lei.

           "Sancționăm abuzurile, atât ale firmei, cât și ale celor care parchează neregulamentar. Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, ținând cont de realitățile economice actuale, de puterea de cumpărare a populației. Mai mult, au fost luate măsuri și împotriva firmei, în urma reclamațiilor venite din partea populației. Măsura de ridicare a mașinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populație și nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancționate cu rezilierea contractului", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. 

           Activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar va fi mult mai strict reglementată, zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmând a fi semnalizate corespunzător prin indicatoare.

           Vor fi ridicate cu prioritate mașinile de pe marile bulevarde parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, în stațiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun.

           De asemenea, vor fi ridicate în continuare mașinile lăsate în dreptul intrărilor în unitățile de învățământ, în spitale, autoturismele staționate în intersecții, în dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar care nu asigură un spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonală.

           Totodată, vor fi ridicate și mașinile care ocupă abuziv locurile de parcare închiriate unor persoane fizice sau juridice de către Administrația Domeniului Public Sector 1

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut