Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Servicii gratuite de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin la Complexul Multifuncțional Caraiman

Publicat: 30.10.2023

Femeile care au vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, domiciliul în Sectorul 1 și care nu au fost niciodată diagnosticate cu cancer de col uterin și nu au antecedente sugestive pentru patologia acestei boli, beneficiază gratuit la Complexul Multifuncțional Caraiman de testul Babeș-Papanicolau și examenul secreției vaginale.

Serviciile de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin sunt realizate gratuit, de luni până vineri, între orele 8:30 și 10:30, la Cabinetul de Planificare Familială al Complexului Multifuncțional Caraiman – strada Caraiman nr. 33A, în baza unei programări prealabile. Programările se fac la numerele de telefon: 021/224.40.29, 021/224.40.73 sau 021/796.39.86.

Important: Deși cancerul de col uterin reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor, atunci când este depistat precoce este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare. Acesta poate fi depistat precoce și uneori poate fi  prevenit aproape în totalitate dacă se efectuează regulat testul de screening Babeș-Papanicolau.

Testul citologic Babeș-Papanicolau detectează acele modificări, care netratate pot duce la apariția unui cancer de col invaziv. Prin intermediul lui se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive și reparatorii, preneoplazice și neoplazice.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut