Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Serviciu de salubritate de calitate și gratuit pentru locuitorii Sectorului 1

Publicat: 26.05.2016

Sectorul 1 are cel mai modern și performant serviciu de salubrizare din Capitală. Toate cele 1125 de străzi din această zonă administrativă sunt curățate la înalte standarde de către operatorul serviciului de salubritate. În plus, începând cu vara anului 2008, în Sectorul 1 ridicarea gunoiului menajer de la persoanele fizice este gratuită, fără ca locuitorii să trebuiască să achite vreun ban pentru acest serviciu. Costul  ridicării gunoiului menajer de la populaţie, nu și de la agenții economici, este suportat integral din bugetul local al Sectorului 1.

În legătură cu informațiile apărute în presă referitoare la Regulamentul de organizare şi funcționare a serviciului public de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, supus dezbaterii publice pe site-ul instituției, Primăria Sectorului 1 face următoarele precizări:

Potrivit prevederilor Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, a Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților, republicată, a Legii nr. 99/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 101/2006, precum și a Ordinului nr. 82/2015 emis de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Primăria Sectorului 1 avea obligația să pună în dezbatere publică Regulamentul de organizare şi funcționare a serviciului public de salubrizare al Sectorului 1. Prin noul regulament nu se introduce o taxa de salubritate.

Timp de o lună, începând cu data de 25 aprilie 2016, proiectul de regulament a fost afișat atât pe site-ul primăriei, cât și la sediul instituției din bulevardul Banu Manta nr. 9. În toată această perioadă, cetățenii Sectorului 1 au putut transmite, fie pe adresa de mail oficială a primăriei, fie pe adresa poștală, opiniile, sugestiile sau observațiile lor pe acest subiect.

Regulamentul de salubrizare va fi supus dezbaterii Consiliului Local Sector 1, în ședința ordinară din data de 31 mai 2016.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut