Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Soluție temporară pentru rezolvarea problemei locative a peste 700 de familii cu venituri reduse din Sectorul 1

Publicat: 18.03.2019

Ajutorul de urgență pentru plata chiriei este cuprins între 700 și 1.100 de lei

Consiliul Local Sector 1 a găsit o soluție temporară pentru rezolvarea problemei locative pentru 769 de familii cu venituri reduse, din această zonă administrativă.

La propunerea Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, consilierii locali au hotărât, în ulțima ședință de Consiliu, extinderea ajutorului de urgență pentru plata chiriei pentru toate familiile/persoanele care figurează pe lista de priorități pentru atribuirea unei locuințe sociale, care au dosarele actualizate.

Ajutorul de urgență aprobat de consilierii locali este cuprins între 700 de lei și 1.100 de lei, în funcție de componența familiei și de numărul de camere închiriate: pentru o cameră închiriată, în care locuiește o persoană, cuantumul ajutorului este de 700 de lei lunar, pentru două camere închiriate, în care locuiesc două persoane, ajutorul va fi de 900 de lei/lunar, iar pentru trei camere închiriate, în care locuiesc trei sau mai multe persoane, ajutorul va fi de 1.100 lei/lunar.

Acest ajutor se acordă pentru perioada martie 2019 – decembrie 2020 numai pentru locuințe închiriate pe raza Sectorului 1.

"O primărie trebuie să găsească soluții concrete și rapide la problemele reale cu care se confruntă comunitatea locală. Ajutorul la plata chiriei este un răspuns temporar pentru cei care solicită acordarea unei locuințe sociale. Am inițiat de ceva timp demersurile pentru achiziționarea a 400 de locuințe sociale, însă acest proces este unul de durată, iar noi trebuie să rezolvăm imediat nevoia de locuințe a persoanelor cu venituri reduse. Pe termen lung, mi-am propus ca fiecare locuitor al Sectorului 1 să aibă acces la o locuință decentă", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Ajutorul de urgență pentru plata chiriei se va face pe baza unui contract de închiriere încheiat între solicitant şi proprietar, contract înregistrat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.).

Din cele 769 cereri înregistrate la nivelul Sectorului 1, cuprinse în lista de priorități pentru atribuirea unei locuințe sociale în anul 2018, peste 80% înregistrează venituri sub venitul minim pe economie, 24% sunt persoane cu dizabilități, 35% sunt pensionari, 16% sunt familii monoparentale, 50% sunt persoane salariate, iar 50% sunt familii care au copii în întreținere.

De acest ajutor de urgență nu pot beneficia persoanele/familiile care realizează venitul pe membru de familie mai mare decât salariul mediu net pe economie (comunicat de Institutul Național de Statistică valabil la data acordării ajutorului de urgență), cei care beneficiază de prevederile Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 120/2004, cu modificările și completările ulterioare, ale Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 337/2018, ale Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 100/2014,  ale hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 1 de acordare a unor ajutoare de urgență pentru plata chiriei familiilor monoparentale care părăsesc centrul maternal.

De asemenea, sunt excluse de la plata acestui ajutor persoanele sau familiile care au datorii la bugetul local al Sectorului 1 mai mari de 200 lei. Persoanele/familiile care au datorii la bugetul local al Sectorului 1 mai mici de 200 lei pot beneficia de ajutorul de urgență, cu condiția achitării acestora în termen de 6 luni de la data emiterii dispozitiei de acordare a ajutorului.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut