Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a intrat în consolidare şi modernizare
Primăria Sectorului 1 a demarat lucrări de consolidare, modernizare şi refuncţionalizare la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, din Calea Griviţei. Unitatea va fi reabilitată în aproape 30 de luni, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 4,8 milioane lei, mai mult de jumătate din această sumă fiind alocată de Primăria Sectorului 1, prin Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice Sector 1, restul provenind dintr-un credit acordat de Banca Mondială.
După consolidare, spitalul va avea 80 de paturi, cinci săli de operaţie, o secţie ATI cu 15 paturi şi postoperator, laboratoare şi o cantină modernă. În plus vor fi amplasate grupuri sanitare la fiecare salon sau cel mult unul la două saloane.
Primarul Andrei Chiliman a cerut constructorului să reducă la minimum durata pentru finalizarea acţiunii la Spitalul de Arşi, fără să afecteze însă calitatea execuţiei. Pe durata lucrărilor, capacitatea unităţii sanitare din Calea Griviţei va fi doar puţin diminuată, adică de la 80 de paturi la 70, întrucât este singura clinică de profil din Bucureşti, iar cele mai grave cazuri sunt aduse aici.
Spitalul de Arşi este a patra unitate sanitară din sectorul 1, alături de Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Carol Davila" şi Spitalul de Stomatologie cuprinsă într-un program de reabilitare finanţat de Banca Mondială.
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti – cea mai veche unitate de profil din Europa – se află în plin proces de consolidare, lucrările proiectului, valorând aproape patru milioane de lei. Este vorba despre o clădire de patrimoniu, construită în 1886 şi care cuprinde clinica de chirurgie şi pe cea de ortopedie".
Lucrările de consolidare sunt executate pe tronsoane, iar termenul maxim de punere în funcţiune va fi martie 2009. Acestea vizează diminuarea riscurilor în cazul producerii unor calamităţi naturale, pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi realizarea unui spital modern, la standarde occidentale, care să răspundă cerinţelor de acreditare impuse de Uniunea Europeană. Pe lângă lucrările de consolidare, în această aripă a spitalului va fi realizat şi un nou serviciu de primiri urgenţe, dotat cu aparatură modernă.
"Consolidarea şi modernizarea unităţilor sanitare este o prioritate a administraţiei pe care o conduc. Sunt foarte multe spitale vechi care nu au fost recondiţionate de mulţi ani. Programul de finanţare cu Banca Mondială este benefic, deoarece proiectul este integrat. Astfel, pe lângă lucrările de consolidare avem posibilitatea să lucrăm şi la modernizarea spitalului", a precizat Primarul Andrei Chiliman.
Lasă un răspuns