Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu și Teatrul Excelsior „Masca” vor intra în reabilitare și modernizare

Publicat: 21.09.2022

Două clădiri culturale simbol ale cartierului Bucureștii Noi vor intra în reabilitare și modernizare pentru a fi redate circuitului cultural: Teatrul de Vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu și Teatrul Excelsior "Masca".

Licitația pentru achiziția contractului de proiectare și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții "Consolidarea, Modernizarea și Restaurarea imobilului Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu" a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar în această săptămână va fi urcată și documentația pentru licitația similară la Teatrul Excelsior "Masca", fosta casă de cultură  "Înfrățirea între popoare".

"Sunt o parte din investițiile de anvergură pe care le demarăm în interesul comunității locale, după ce am oprit scurgerea banilor publici către firmele de casă ale PSD și PNL. Facem aceste investiții în ciuda opoziției consilierilor PNL și PSD care vor să blocheze toate proiectele demarate de mine. Aceste proiecte erau la Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 SA,  controlată în prezent de PNL Sector 1, și pentru că trenau și nu făceau nimic -au transformat instituția într-o sinecură pentru politrucii de partid- am decis să le preiau la Direcția de Investiții din Primărie", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clădirea din Parcul Bazilescu a fost construită în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București, funcțiunea inițială a clădirii a fost cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.

"În prezent, din cauza dezinteresului autorităților centrale și locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltrații la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri și învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului. Clădirea prezintă și degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistență prevăzut de normativele actuale. Intervențiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menționate, precum și conformarea construcției la noile exigențe legislative privind siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc.," a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru). Totodată, va fi construit un spațiu la ultimul nivel cu destinația de bar sau cafenea, care va conduce la o mai bună amortizare în timp a investiției și la transformarea caracterului sezonier al utilizării clădirii în caracter permanent. Pe lângă evenimente artistice, aici se vor desfășura vernisaje, lansări de cărți și albume, mici festivaluri de muzică și film, astfel de evenimente fiind benefice atât cartierului Bucureștii Noi, cât și locuitorilor din restul Sectorului 1.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut