Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale pe străzile din Sectorul 1

Publicat: 07.06.2010
          Locuitorii din Sectorul 1 care nu îşi pot asigura o evaluare periodică a stării de sănătate pot beneficia de analize și investigații medicale gratuite pe străzile Sectorului 1.
            Specialiștii din cadrul Complexului Multifuncțional „Caraiman" sunt alături de cetățenii Sectorului 1 începând de vineri, 04 iunie 2010, în diferite locații, furnizând gratuit acestora servicii medicale de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale.

Scopul acțiunii este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale, în condițiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituțiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.

Activitatea de testare a glicemiei și a tensiunii arteriale se desfășoară zilnic în perioada 04-21 iunie 2010 în diferite zone cheie din Sectorul 1: Piața Matache, Parcul Bazilescu, Piața V. Mărăcineanu, Piața Domenii, Stația de metrou 1 Mai, Stația de metrou Aurel Vlaicu, Intersecția Șoseaua Chitila cu Bd. Laminorului.

În doar 3 zile, peste 100 de persoane au apelat la serviciile ambulanței sociale pusă la dispoziția locuitorilor Sectorului 1 de administrația locală.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate.

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional „Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

„Complexul Medical „Caraiman" face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut