Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Toate informaţiile despre serviciul de stare civilă, într-un singur loc: www.starecivila1.ro

Publicat: 03.04.2012

Primăria Sectorului 1 înlesneşte obţinerea de către cetăţeni a tuturor informaţiilor legate de actele de stare civilă. Administraţia locală a lansat marți, 3 aprilie 2012, un nou portal web – www.starecivila1.ro – care asigură informaţii utile şi updatate la zi referitoare la serviciul de stare civilă.

De pe acest portal, persoanele interesate pot afla toate informaţiile de care au nevoie în legătură cu procedura şi actele necesare pentru înregistrarea naşterilor, a căsătoriilor şi a deceselor, schimbarea numelui de familie sau a prenumelui pe cale administrativă, rectificarea actelor de stare civilă, eliberarea duplicatelor de pe actele de stare civilă, eliberarea livretului de familie sau informații legate de divorţul pe cale administtrativă.

Totodată, site-ul www.starecivila1.ro reprezintă un instrument extrem de util şi pentru cei care doresc transcrierea actelor de stare civilă înregistrate la autorităţile locale din străinătate, înscrierea menţiunilor primite din străinătate cu privire la modificarea statutului civil al persoanei sau eliberarea actelor de identitate pentru persoanele rezidente în Sectorul 1.

Începând de astăzi, odată cu lansarea noului site, se pot face şi programări online pentru depunerea cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate. Aceeași persoană poate depune solicitări pentru maxim 2 (două) familii pe zi.

În plus, cetăţenii români se pot programa pentru transcrierea acestor acte şi la numărul de telefon: 021/222.04.48.

Mai mult, pe noul site al Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1 sunt disponibile şi modele de cereri privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă care pot fi listate și completate de către solicitanți. Menţionăm că la ghişeele Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1 NU se primesc dosare incomplete sub un nici un fel de motiv.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati : www.starecivila1.ro/programari-online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut