Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Un nou centru de biciclete se deschide în Parcul Herăstrău

Publicat: 24.05.2013

Bucureștenii iubitori de sport și mișcare în aer liber pot face plimbări gratuite cu bicicleta şi în perimetrul  Parcului Herăstrău. Astfel, începând de sâmbătă, 25 mai 2013, orele 10.00, copiii, părinții și chiar bunicii sunt invitați să închirieze gratuit o bicicletă şi de la Centrul "La Pedale" din Parcul Herăstrău, amenajat la intrarea principală în parc, dinspre Piața Charles de Gaulle.
Centrul "La Pedale" din Parcul Herăstrău se adaugă centrului similar care funcţionează încă din 2008 în Parcul Kiseleff, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.
Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile în total la cele două Centre "La Pedale". Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.
În mai puţin de o lună de la redeschiderea centrului din Parcul Kiseleff s-a înregistrat un număr record de bucureşteni- peste 10.000- care au pedalat gratuit una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul acestui program.
"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor Kiseleff și Herăstrău. Centrele "La Pedale" sunt deschise după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-19:00.
Proiectul "La Pedale" este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut