Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Verdele învinge asfaltul în „Sectorul 1 de Verde”

Publicat: 16.06.2010
           Cetăţenii Sectorului 1 respiră un aer mai curat şi se pot recrea în parcurile şi spaţiile verzi amenajate de Primăria Sectorului 1.
            Programul de reamenajare a parcurilor se apropie de final. În prezent, 16 parcuri aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 din cele 17 existente sunt reamenajate. Până la sfârşitul anului 2010 va fi finalizată şi reamenajarea ultimului parc – Venus. Aleile de promenadă, soluţiile inedite de iluminat, precum şi locurile de joacă pentru copii dotate cu aparate de ultimă generație vor aduce o transformare radicală din punct de vedere peisagistic.

De asemenea, Administraţia Domeniului Public Sector 1 continuă activităţile de amenajare şi reabilitare a spaţiilor verzi de pe raza sectorului în perioada verii. Astfel, în Parcul Regina Maria, Parcul Kiseleff, Parcul Nicolae Iorga, Piaţa Victoriei, Piața Presei Libere, Calea Dorobanți, Calea Griviței, Șos. București-Ploiești (până la Fântâna Miorița), Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Primăverii, Bd. Ion Mihalache, Bd. Bucureștii Noi, Str. Amiral Bălescu, Str. Alexandru Contantinescu și alte locaţii din sectorul 1 se continuă lucrările de înfrumuseţare prin plantarea de flori de sezon.    

Totodată, se execută lucrări de toaletare şi defrişare a copacilor conform avizelor eliberate de Primăria Municipiului București.

În plus, se reamenajează mai multe terenuri de joacă pentru copii printre care: Cireşoaia, Izbiceni, locurile de joacă din Parcul Bazilescu, precum și cele situate în: Str. Pajura nr. 16, Calea Griviței nr. 213, Str. Smaranda Brăescu nr. 11, Str. Alexandru Șerbănescu nr. 37-39 etc.

Primăria Sectorului 1 a manifestat încă din anul 2004 o preocupare permanentă pentru protejarea spaţiilor verzi. O dovadă în acest sens o reprezintă salvarea de la distrugere a Parcului Bordei, redând bucureştenilor această importantă oază a Capitalei.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 a salvat ştrandul Tineretului şi ştrandul Străuleşti (unde se intenţiona construirea unei clădiri de 120 metri), terenuri întregi de verdeaţă de pe străzile Paris, zona Kiseleff, Primăverii şi Dorobanţi şi multe alte suprafeţe mici care, adunate, aduc un plus de verdeaţă în peisajul sectorului 1.

Avem nevoie de aer, avem nevoie de verde. Diferenţa dintre cei 11 mp de spaţiu verde cât revin fiecărui bucureştean şi cei 26 de mp cât este norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care-l respirăm în fiecare zi. Acesta este unul dintre motivele pentru care milităm pentru salvarea spaţiilor verzi. Spaţiile verzi sunt şi vor fi o prioritate pentru administrația pe care o conduc", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut