Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Vești bune pentru locuitorii din Cartierul Greenfield: Am început turnarea fundației la prima școală publică din zonă

Publicat: 22.05.2024

Primăria Sectorului 1 lucrează intens la construirea complexului educațional din cartierul Greenfield, dotat cu tot ceea ce este necesar pentru un act educațional la cele mai înalte standarde. După pregătirea terenului, echipele firmei contractante au început turnarea fundației la școala și grădinița la care vor învăța 150 de preșcolari și 390 de elevi. De săptămâna viitoare pregătim lucrările pentru fundația sălii de sport.

“Am promis un centru educațional în cartierul Greenfield și ne ținem de promisiune. Cu toate blocajele PNL PSD, am reușit să începem lucrările. Constructorul s-a apucat de turnarea fundației pentru o școală și o grădiniță. Am investit în școli în 3 ani jumătate cât n-au făcut-o toți cei dinaintea mea în 30 ani. Dați-mi o majoritate în Consiliul local și voi răsturna lumea celor care ne-au blocat investițiile atâția ani.”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că administrația locală a Sectorului 1 construiește în cartierul Greenfield o școală, o grădiniță, o sală de sport, o bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, precum și locuri de parcare.

Suprafața construită desfășurată totală a viitorului centru educațional va fi de 7.558 mp din care suprafața utilă totală va fi de 6.756,31 mp.

Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2.548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2.297,24 mp. Viitoarea grădiniță a fost prevăzută cu 15 grupe cu un număr total de 150 de preșcolari.

Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5.009,53mp, din care o suprafață utilă de 4.459,07 mp. Aceasta va avea două corpuri. Corpul 1 va fi destinat activităților curente de învățământ: săli de clasă, laboratoare și spații administrative, iar în Corpul 2 vor funcționa o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică. Viitoarea școală va avea 13 săli de clasă, unde își vor desfășura cursurile 390 de elevi, precum și 10 cabinete și laboratoare.

Pentru atribuirea acestor lucrări, a fost o procedură de achiziție publică transparentă, în cadrul căreia au depus oferte 11 companii/ asocieri de firme. Oferta declarată câștigătoare este cu 10 milioane lei mai mică decât indicatorii economici votați de Consiliul Local Sector 1. Astfel, valoarea estimată a achiziției, conform indicatorilor economici votați de Consiliul Local Sector 1, era de 63.646.084,40 lei fără TVA. Criteriul de atribuire al contractului a fost cel mai bun raport calitate – preț. Oferta declarată câștigătoare este de 53.577.541,34 lei fără TVA.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut