Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Ziua Porților Deschise la Complexul Caraiman

Publicat: 31.03.2016

Complexul Multifuncțional Caraiman, din cadrul Primăriei Sectorului 1, organizează în perioada 4-8 aprilie 2016, între orele 11:00 și 14:00, Ziua Porților Deschise la sediul instituției din strada Caraiman nr. 33A. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită în fiecare an în data de șapte aprilie. Tema anului 2016, sub care se desfășoară acest eveniment este diabetul, o afecțiune cronică care afectează aproximativ 10% din populația adultă a lumii.

Locuitorii Sectorului 1 care vor trece pragul Complexului Caraiman, cu prilejul acestui eveniment, vor beneficia de testarea gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale de către specialiștii acestei instituții. În plus, vizitatorii vor fi informați despre serviciile medicale pe care le oferă Complexul Caraiman.
Pentru informații suplimentare și pentru programări, persoanele interesate pot suna la numerele de telefon 021/2244073 sau 021/2244029 puse la dispoziție de acest centru medical.

Centru medical de excelență pentru cei cu venituri reduse

Complexul Caraiman a fost deschis în anul 2008, fiind primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Caraiman, o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei etc. Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

Diabetul, a 7-a cauză de decese în lume

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate folosi eficient insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să se producă energia necesară bunei funcționari a organismului. În prezent, se cunosc două tipuri de diabet – diabet tip I și diabet tip II – precum și diabetul gestațional.

În anul 2008, cercetările au arătat că aproximativ 347 milioane de oameni din întreaga lume aveau diabet, iar în 2012 această boală a provocat 1,5 milioane de decese. Organizația Mondială a Sănătății  previzionează că,  până în anul 2030, diabetul va fi a șaptea cauză de decese în lume.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut