Sari la conținut
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Informații la zi despre lucrările de modernizare a clădirii simbol a Cartierului Bucureștii Noi. Am demarat refacerea scenei Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu

Publicat: 09.07.2024

Primăria Sectorului 1 continuă în ritm alert lucrările de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. Încă de săptămâna trecută, echipele firmei contractante au demarat ample lucrări de refacere a scenei teatrului. Acestea au turnat o placă de bază nouă pentru scenă, din beton armat, trainic, cea veche era putredă și nu mai conferea siguranță.

În câteva cuvinte, se demolează tot ce este vechi și se reconstruiește cu materiale de calitate, la cele mai înalte standarde. La Teatrul din Parcul Bazilescu existe echipe atât la interior, care consolidează pereții și toarnă fundații, cât și la exterior, când vremea caniculară permite.

În plus, acestea au curățat integral terasele de la etajele superioare și refac porticul – galeria exterioară susținută de coloane.

“Este un proiect de suflet, la care țin foarte mult, și care este așteptat de mai multe decenii de comunitatea Sectorului 1. Lucrăm temeinic și repunem cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Lucrările au demarat în vara anului 2023

Reamintim faptul că, în vara anului 2023, Primăria Sectorului 1 a demarat consolidarea, reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, investiție așteptată de zeci de ani de locuitorii Capitalei. Primele măsuri de intervenție au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure, au fost construite fundații noi, care au fost armate cu oțel, au fost cămășuiți pereții, s-au desfăcut instalațiile vechi și au fost demolate planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate. Alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton, au pregătit terenul pentru construirea scenei mari și au fost realizate cofrajele.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un  spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și  orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Acest imobil de patrimoniu este o clădire simbol care a fost construit în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close menu