Asfaltarea, modernizarea și reabilitarea străzilor, pentru ca arterele din această zonă administrativă să corespundă în cel mai înalt grad nevoilor și așteptărilor comunității locale, reprezintă o componentă esențială a programului nostru de reconstruire a Sectorului 1. Primăria Sectorului 1 derulează cel mai amplu și mai complex program de asfaltare, modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere din istoria recentă a acestei zone administrative.
În anul 2022 a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.
Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă doar asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială), precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).
Avem deschise șantiere de reabilitare, în diverse stadii de execuție pe zeci de străzi din Sectorul 1. Fie că vorbim de cartierele Chitila, Băneasa, Domenii sau Bucureștii Noi, peste tot se lucrează la asfaltarea unor străzi de pământ sau la modernizarea unor artere care erau într-o stare avansată de degradare, pline de crăpături și necesitau lucrări urgente de reabilitare.
Primăria Sectorului 1 ar mai fi putut să deruleze în prezent lucrări de asfaltare și modernizare pe alte 26 de artere, dar majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat în repetate rânduri, în anul 2023, să dezbată proiectele de hotărâri care ar fi permis demararea reabilitării. Este vorba despre străzile Elena Clucereasca, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Intrarea Av. Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Intrarea Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Neajlovului și Siriului.
Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să aducă toate străzile din această zonă administrativă să fie demne de o capitală europeană. Astfel, Primăria Sectorului 1 a emis ordinul de începere a proiectării pentru nu mai puțin de 274 de străzi din această zonă administrativă. În ordinea finalizării acestor documentații, fiecare stradă va intra în Consiliul Local Sector 1 pentru aprobarea reparării, a asfaltării, a modernizării sau a reabilitării sale.
Menționăm faptul că, Primăria Sectorului 1 nu administrează bulevardele și străzile pe care circulă mijloace de transport în comun. Acestea se află în administrarea Primăriei Municipiului București, prin Administrația Străzilor. Primăria Sectorului 1 administrează majoritatea străzilor secundare din această zonă administrativă.
Locuitorii Sectorului 1 au la dispoziție site-ul www.strazilesector1.ro de unde pot afla informații în timp real despre cel mai amplu program de asfaltare și modernizare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1. Astfel, comunitatea locală poate afla de aici informații la zi despre stadiul lucrărilor pe străzile pe care Primăria Sectorului 1 le are în administrare, ce artere au fost modernizate sau se află în stadiu de execuție, câte străzi sunt blocate în Consiliul Local și câte sunt în faza de proiectare. Cetățenii Sectorului 1 care consideră că strada pe care locuiesc trebuie să fie asfaltată cu prioritate, sunt rugați să acceseze site-ul www.strazilesector1.ro și să ne transmită fotografii cu starea în care se află aceasta. Specialiștii Primăriei Sectorului 1 le vor analiza și vor stabili planul de intervenție.
Începând de mâine, 15 ianuarie 2025, vă puteți reînnoi contractele de închiriere pentru unul din cele 10.500 de locuri de parcare de reședință. Tot ce trebuie să faceți este să transmiteți documentele on-line, folosind platforma https://parcari.adp-sector1.ro/map care va fi funcțională […]
Nu aruncați la întâmplare brazii de Crăciun pentru că, în această perioadă, îi colectăm gratuit fie că locuiți la bloc, fie într-una din zonele de case. Fiecare brad colectat înseamnă mai puțin gunoi pe domeniul public, dar și un exemplu […]
Un incendiu de amploare a devastat noaptea trecută bazarul de haine din Piața Matache, distrugând aproape o mie de metri pătrați din hală. În urma focului puternic, 16 comercianți au rămas fără spațiile comerciale și mare parte din produsele pe […]
Consilierii locali au decis, în cadrul ședinței astăzi, majorarea impozitelor pentru 13 clădiri aflate într-o stare avansată de degradare și care pot pune viața oamenilor în pericol. Spre exemplu, pentru construcția fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord, proprietarul […]
Situația titlurilor executorii și a măsurilor de executare silită impuse Primăriei Sectorului 1 de către instanțele judecătorești în litigiile cu operatorul de salubrizare, în perioada 2020-2024, este de 124 de milioane de lei, din care sume plătite, 79 de milioane […]