Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Campanie de informare pentru menţinerea curăţeniei pe spaţiile publice

Publicat: 15.10.2021

Cu toții ne dorim să avem un sector frumos și curat. Aici locuim, învățăm, muncim și ne petrecem timpul liber. Împreună avem datoria civică să păstrăm curate locurile de joacă, spațiile verzi, trotuarele și străzile. Fie că vorbim de instituţii publice, agenţi economici sau locuitori ai Sectorului 1, trebuie să înțelegem responsabilitatea pe care o avem.

În această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, care a adus noi restricții sanitare, am constatat că unii cetățeni ignoră cu desăvârșire normele de conviețuire socială și aruncă gunoaie pe domeniul public. De la simpla hârtie aruncată pe lângă coș, coji de semințe, resturi alimentare, sticle, la saci cu deșeuri menajere, mobilă veche sau materiale de construcție.

Pentru a le reaminti acestora că locul deșeurilor este la coșul de gunoi, prin Direcţia de Mediu Sector 1, Primăria Sectorului 1 a început, astăzi, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor pentru menţinerea curăţeniei spaţiilor destinate depozitării deşeurilor, a spaţiilor verzi, a terenurilor virane, a trotuarelor şi a arterelor de circulaţie.

În paralel, Poliția Locală intensifică controalele și aduce la cunoștința cetățenilor amenzile pe care le riscă pentru încălcarea HCGMB nr. 120/2010 pentru aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. De exemplu, aruncatul țigărilor sau al cojilor de semințe pe jos este contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000-5.000 lei. Facem apel la spiritul civic al cetățenilor să fie alături de noi și să ne ajute pentru ca, împreună, să păstrăm sectorul curat.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut